Bitumi-, pelti-, tiili-, aurinko- ja viherkatoista sekä pihakansista tunnettu KerabitPro laajentaa palveluaan myös kattoelementteihin. Kevyt Kerabit Aurinkokatto® on yksi yhtiön uusista tuotteista. Kuvassa Ari Hoikkala, Jyrki Närhi ja Pasi Jussila. Kuva: Liisa Takala.
Ilmoitus

Katto on rakennustyömaan kriittinen piste

Kun katto saadaan pään päälle hyvän sään aikana, pysyy myös rakennusprojekti varmemmin aikataulussaan.

Kirjoittaja(t)

Nykyaikainen rakennustyömaa on kuin iso palapeli, jolla on monta kokoajaa. Yksi vastaa runkotöistä, toinen sisätiloista, kolmas ovista ja ikkunoista ja neljäs vaikkapa talotekniikasta.

Hyvään alkuvauhtiin päässyt projekti voi kuitenkin tyssätä jonkin yksittäisen urakoitsijan toimitusvaikeuksiin. Yksi työmaan kriittisimmistä kohteista on katto, joka monen muun työkohteen tavoin koostuu usein monen tekijän summana. Jos kattotyöt eivät etene odotetusti, venyvät myös sääsuojaa tarvitsevien sisätöiden – ja pahimmillaan koko hankkeen aikataulut.

Tähän arkiseen pulmaan on herätty myös katto- ja vedeneristysrakentaja KerabitProssa. Monipuolisena kateosaajana tunnettu yhtiö laajentaa nyt repertuuriaan kokonaisvaltaisiin kattoratkaisuihin, jotka toteutetaan avaimet käteen-periaatteella.

Liiketoimintajohtaja Pasi Jussilan mukaan taustalla on selkeä asiakasnäkökulma. Projektin kannalta on vaivattomampaa, nopeampaa ja turvallisempaa, kun koko paketti kattoelementteineen ja vesikatteineen tulee yhdestä ja samasta osoitteesta olipa kyse perinteisestä tai esimerkiksi aurinko- tai viherkatosta.

”Katto saadaan valmiiksi nopeasti ja yhdellä kertaa. Samalla työmaalla päästään suojaan sateelta. Myös huollot, takuut ja tarkastukset sujuvat kitkattomasti, kun kokonaisuudesta vastaa yksi kumppani”, Jussila tiivistää.

Avaimet käteen-palvelu tuo hänen mukaansa selkeitä aikataulu- ja kustannussäästöjä etenkin toimitila- ja teollisuuskohteissa, joissa on paljon kattoneliöitä. Niistä on tehty myös ensimmäiset toimitussopimukset.

”Samat hyödyt ovat toki tarjolla myös kerrostalotyömailla ja saneerauskohteissa”, hän lisää.

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi