Kehitys- ja sijoittajasuhdejohtaja Petra Kiiveri ja toimitusjohtaja Marko Kähkönen (oikealla) kävivät vastaavan mestarin Kari Luoman pakeilla Kungsgårdsskolanin työmaalla Espoossa. Uusi opinahjo valmistuu aikataulussaan. Kuva: Suvi Suovaara / Cuvaya
Ilmoitus

Kun henkilöstö viihtyy, on headhunttaajalla hikiset paikat

Arkta-konsernissa perusarvot ja henkilöstöpolitiikan keskeisimmät kulmakivet paalutettiin jo yhtiöitä perustettaessa. Kasvun keskellä on pidetty kiinni periaatteesta, jossa työssään viihtyvä ja siitä motivoituva ammattilainen tekee myös laadukkainta jälkeä.

Kirjoittaja(t)

Arkta-konserni on kasvanut pienestä perheyhtiöstä merkittäväksi asunto- ja julkisrakentamisen toimijaksi. Uusia urapolkuja olisi tarjolla etenkin työmaiden johtotehtävissä, mutta kilpailu kokeneista osaajista on kiristynyt jatkuvasti.

Arkta-konserniin kuuluvan Arkta Rakennuskultin toimitusjohtaja Marko Kähkösen mukaan ”headhunttausta” kohdistuu jatkuvasti heidänkin henkilöstöönsä. Useimmissa tapauksissa vastaus kuuluu olevan silti kohtelias ”kiitos ei”.

”Se on tietysti meille todella iso luottamuksenosoitus ja kertoo, että asioita on tehty oikein. Kun joku lähtee, niin uuden osaajan löytämisessä on aina omat haasteensa”, Kähkönen toteaa.

Arktan henkilöstöpolitiikkaan kuuluu kilpailukykyinen palkkataso ja sen päälle tulevat erilaiset henkilöstöedut. Vielä sitäkin enemmän annetaan painoarvoa työn mielekkyydelle, merkityksellisyydelle ja sisällölle.

”Jatkuvan kiireen ja liian kireiden aikataulujen sijaan on tärkeämpää, että osaajilla on riittävät resurssit ja tarpeeksi aikaa tehdä työnsä mahdollisimman hyvin”, Kähkönen kiteyttää.

Koko henkilöstö kehitystyössä

Perinteisen ”talotyömaalta toiseen”-toimintamallin sijaan alan ammattilaisille pyritään tarjoamaan vaihtelevia työkohteita ja -tehtäviä, joissa saa haastaa omia kykyjään ja osaamistaan. Henkilöstölle annetaan vastuuta ja heitä kannustetaan hakemaan ratkaisuja, joilla työ on entistäkin sujuvampaa ja laadukkaampaa.

”Erillisten kehitysinsinöörien sijaan tätä työtä tekee jokainen arktalainen”, Kähkönen toteaa.

Toimitusjohtajan mukaan tämä yrittäjämäinen toimintafilosofia antaa etenkin suuremmista organisaatiosta Arktaan tuleville uudenlaista kipinää. Tämä näkyy myös lopputuloksessa.

”Arktassa rakennetaan paljon asuntokohteita, mutta sen lisäksi teemme lukuisia vaativia julkiskohteita eli kouluja, päiväkoteja, liikuntatiloja ja uimahalleja. Ne ovat usein kaupunginosien ja kyläkeskusten keskipisteitä, joilla on asuntojen tavoin kovat laatukriteerit. Laadun paras tae on henkilöstön korkea työmotivaatio ja ammattiylpeys omasta tekemisestä – siksi siihen kannattaa myös panostaa”, Kähkönen painottaa.

”Nämä seikat korostuvat myös rekrytoinneissa, joissa hakijan motivaatio on ihan ykkösasia”, hän lisää.

Arkta Reponen panostaa myös puurakentamiseen, josta tuore esimerkki löytyy Tikkurilasta Vantaalta, johon on rakenteilla 102 omistusasunnon As. Oy Tikkurilan Huvikummun puukerrostalokokonaisuus. Kuva: Arkta Oy

Katse kvartaaleja kauempana

Arktan kehitys- ja sijoittajasuhdejohtaja Petra Kiiveri painottaa Kähkösen tavoin vastuullisuuden merkitystä. Pelkät eurot tai työsuhde-edut eivät enää riitä, vaan niiden rinnalla henkilöstölle on tarjottava myös turvaa ja tulevaisuutta.

”Perheyrityksessä katse on aina yksittäisiä kvartaaleja kauempana. Projektikohtaisen ja usein vaihtuvan työvoiman sijaan arvostamme pitkiä työuria ja kannustamme kehittymään. Osaavat ihmiset ovat tärkeä osa koko yhtiön kehitys- ja kasvutarinaa”, Kiiveri toteaa.

Kuinka rakennusala sitten saataisiin entistä houkuttelevammaksi uravaihtoehdoksi tuleville rakentajapolville?

Kiiverin mukaan yksi tärkeä työkalu on viestintä ja nykyistä paljon aktiivisempi oppilaitosyhteistyö, jota on tehtävä jo alakouluissa. Näin rakennusalan monipuolistuvat työtehtävät tulisivat tutummiksi. Samalla voitaisiin kertoa digitaalisista työvälineistä, jotka kiinnostavat tulevia nuoria rakentajia. Seuraavia askeleita ovat tietojohtaminen ja tekoäly.

”Tämä on myös asia, johon panostamme jatkuvasti. Haluamme osoittaa, että rakentaminen on paljon muutakin kuin työmaa”, Kiiveri muistuttaa.


Arkta Oy

  • Vuonna 1988 perustettu perheyritys.
  • Konsernin muodostavat Arkta Rakennus, Arkta Reponen, Arkta Rakennuskultti, Arkta Kultti, Arkta Laatuseinä sekä Arkta Oy.
  • Arkta-konsernin yritykset rakentavat Helsingin, Tampereen ja Vaasa-Etelä-Pohjanmaan seudulla asuntoja ja julkisia tiloja.
  • Työllistää noin 230 henkilöä.
  • Lisäksi yli 500 pitkäaikaista yhteistyökumppania.
  • Konsernin liikevaihto noin 130 miljoonaa euroa.

www.arkta.fi

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi