”Kun laadusta ja toimitusvarmuudesta ei tarvitse kantaa huolta, voi rakentaja keskittyä omaan työhönsä”, sanoo TKU-Rakennuksen rakennuspäällikkö Joni Sassi. Kuvat: Lammin Betoni.
Ilmoitus

Lammin harkot tuovat laatua rakentamiseen

Kun TKU-Rakennus lähti suunnittelemaan Kaarinan komealle merenrantatontille asuintaloja, oli lähtökohta selvä: arvokkaalle paikalle rakennetaan laadukkaita taloja.

Kirjoittaja(t)

Kaarinan Strandiksi nimetty kolmen taloyhtiön kokonaisuus on komeaa katseltavaa. Kuusi kolmen asunnon aumakattoista taloa istuvat kauniisti pientalovaltaiselle alueelle. Jokaisesta 104–132 neliömetrin asunnosta avautuu näkymä merelle.

”Harkkorakentaminen ja Lammin harkot olivat valintamme hankkeen alusta saakka. Sigge Arkkitehtien Pekka Mäki lähti tekemään työtään tältä pohjalta”, TKU-Rakennuksen rakennuspäällikkö Joni Sassi sanoo.

Tunnettu brändi luo arvoa taloille

Talojen sijoittelussa on otettu huomioon tontin runsaat korkeuserot. Niihinkin löytyi ratkaisu Lammin tuotteista.

”Olemme käyttäneet tukimuureissa Lammin muurikiviä. Ne tuovat ryhtiä ja näyttävyyttä pihapiireihin.”

Omakotitalon ostajat tuntevat Lammin nimen. Talot kävivätkin hyvin kaupaksi, kun niitä markkinoitiin Lammi-kivitaloina.

Brändi takaa laadun, joka perustelee myös talojen keskimääräistä korkeamman neliöhinnan. Ostajat ovat tyytyväisiä laadukkaaseen kotiin ja myyjä hintaan, jolla katetaan rakennuskulujen lisäksi arvokkaan tontin kustannukset.

Kaarinan Strand on näyttävä pientalokohde merenrannalla. Lammin harkot osoittautuivat oikeaksi ratkai-suksi myös tontin korkeuserojen vuoksi.

Laadukkaita tuotteita

Kaarina Strand on luontevaa jatkoa TKU-Rakennuksen ja Lammin Betonin yhteistyölle. TKU-Rakennus on todennut useissa aiemmissa hankkeissaan, että Lammin harkkojen korkea laatu ja mittatarkkuus takaavat vaivattoman ja sujuvan rakentamisen. Kun mittatarkkuus on sitä, mitä on tilattu, ei työmaalla tarvitse leikata materiaalia ja tehdä sovituksia, vaan harkkorakenteinen talo nousee hyvällä sykkeellä.

Rakentajat arvostavat myös toimitusvarmuutta: tilatut harkot tulevat oikeaan aikaan oikeaan paikkaan, minkä lisäksi tuotelaadut ja määrät täsmäävät. Kun toimitusvarmuudesta ei tarvitse kantaa huolta, voi rakentaja keskittyä omaan työhönsä.

Vankka luottamus

Hyvät kokemukset Lammin Betonin kanssa ovat johtaneet siihen, että yhteistyö jatkuu tiiviinä. Kaarinan Strandin jälkeen TKU-Rakennus on käyttänyt Lammin harkkoja muun muassa rivitalojen pohjien, hallirakennusten ja autokatosten rakentamisessa.

Erikoisin hanke oli Turun keskustassa sijaitsevan Wiklundin tavaratalon 9-kerroksinen hissikuilu.

”Talo oli koko ajan käytössä. Rakennusmateriaalit piti tuoda tavallisista käyntiovista sisään. Harkot taipuivat huomattavasti paremmin tällaiseen hankkeeseen kuin esimerkiksi betonielementit”, Sassi sanoo.

www.lammi.fi/kokemuksia

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi