Ilmoitus

Moduulikylppäri mullistaa märkätilarakentamisen

Kylpyhuone on asunnon osa, joka perinteisesti rakennetaan ja remontoidaan räätälintyönä lattiasta kattoon. Fira Modulesin kehittämä moduulikylpyhuone sen sijaan kootaan ja testataan jo tehtaalla. Paikalleen se asennetaan yhtenä pakettina, joka on varusteltu asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Kirjoittaja(t)

Moduulien ja esivalmistettujen komponenttien hyödyntäminen on asuntorakentamisen nouseva trendi. Fira-konserniin kuuluva Fira Modules on kehittänyt jo muutaman vuoden ajan tehdasvalmisteisia ja massaräätälöityjä kylpyhuonemoduuleja.

Ensimmäinen mallisto saatiin markkinoille keväällä 2017, ja nyt tuotteesta tulee tarjolle toinen ”kylppärisukupolvi”. Sen tuotekehitykseen on satsattu merkittävästi aiempaa enemmän.

Yhtiön liiketoimintajohtajan Ville Wikströmin mukaan massaräätälöidyn moduulikylpyhuoneen idea on lopulta perin yksinkertainen. Asiakkaalle tarjotaan tarkasti suunniteltu perusrakenne, jonka hän saa varustella ennalta mietityistä vaihtoehdoista mieleisekseen.

”Periaate on pitkälti sama kuin autokaupassa. Tarjolla on muutama malli, joihin voi valita haluamansa varusteet eli hyödynnämme autoteollisuudesta tuttua massaräätälöintiä”, Wikström selvittää.

Tiukat testit ennen toimituksia

Kylpyhuone kasataan, varustellaan ja testataan jo tehtaalla. Näin työmaalle jäävät enää moduuliin integroidun lvi-tekniikan kytkentätyöt asunnon omiin järjestelmiin.

”Kylpyhuoneet käyvät läpi todella tiukat laatutestit, jotka paljastavat pienetkin virheet. Tätä kautta myös laatua ja itse tuotantoprosessia voidaan kehittää jatkuvasti eteenpäin. Perinteinen paikallaan rakennettava kylpyhuone on sen sijaan aina uniikki tuote – myös virheineen ja puutteineen”, Wikström muistuttaa.

Moduulikylpyhuone on nopea ja vaivaton vaihtoehto uudisrakennuskohteissa. Tuotteessa on ajateltu myös sen elinkaarta. Jos esimerkiksi elämäntilanne ja säilytystilojen tarve muuttuvat, voi kalusteet vaihtaa näppärästi Firan kehittämän pikakiinnityksen avulla ilman pelkoa vesieristysten rikkoutumisesta. Kyseiselle kiinnitykselle haetaan myös patenttia.

”Sisustuksen uusiminen käy huomattavasti helpommin kuin perinteinen kylppäriremontti, joka usein sekoittaa koko perheen arjen”, Wikström toteaa.

Luontevaa jatkoa putkiremontti-innovaatiolle

Kylpyhuonemoduulit valmistetaan Hämeenlinnassa yhteistyössä kokeneiden ja muun muassa telakkateollisuudelle hyttimoduuleja kehittäneiden kumppanien kanssa.

Fira Modulesin kylpyhuoneita on asennettu jo useisiin uudiskohteisiin pääkaupunkiseudulle. Kiinnostus kasvaa jatkuvasti, sillä sarjavalmisteinen moduuliratkaisu helpottaa rakennustöitä, nopeuttaa aikatauluja ja säästää tätä kautta myös kustannuksia. Rakennusvaiheen etuja ovat myös olematon materiaalihukka, työmaan siisteys ja lopputuloksen tasalaatuisuus.

Wikströmin mukaan kylpyhuonemoduulit ovat jälleen uusi esimerkki, jolla Fira ravistelee rakennusalaa. Moni muistaa yhtiön pari vuotta sitten lanseeraaman kahden viikon putkiremontin.

”Miettimällä asiat juurta jaksain uusiksi voimme tarjota myös asiakkaille aivan uudenlaisen kokemuksen. Rakennusalalla uudet innovaatiot ottavat aina aikansa, mutta haluamme kulkea  edellä”, hän selvittää.

Kotimaan lisäksi Fira aikoo suunnata moduuleilla myös ulkomaan markkinoille.

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi