Kai Renholm, liiketoimintajohtaja, Rakennustieto Oy
Ilmoitus

Rakennustiedon tuotetieto- ja ympäristöpalvelut kirittävät liiketoimintaasi ja vihreää siirtymää

Kirjoittaja(t)

Rakennustiedon tuotetietopalvelu on kasvanut vuodessa kolmanneksella ja ammattilaiset saavat jo yli 400 valmistajan ja 150 000 tuotteen teknisiä tuotetietoja ja ympäristötietoja samasta paikasta digitaalisessa vakioidussa muodossa.

Yhteistyössä alan keskeisten osapuolten kanssa kehitetty tuotetiedon palvelukokonaisuus tehostaa alan eri toimijoiden päivittäistä liiketoimintaa ja tukee vihreää siirtymää. Tuotetietokantamme löytyy sivustolta rttuotetieto.fi. Tuotetietokannan avulla tuote- ja materiaalitoimittajat saavat tuotteensa laajasti näkyväksi ja tuotetietonsa alan toimijoiden käytettäväksi. Suunnittelija voi vertailla tuotteiden teknisiä ominaisuuksia ja hiilijalanjälkitietoja. Lisäksi tuotevalinnat ja -vaihdot sujuvat käden käänteessä. Rakennusliikkeiden näkökulmasta rakennushankkeiden valtavan tuotemäärän digitaalinen luovutusaineisto valmistuu kohteen valmistumisen tahdissa.

RT-urakoitsijan tuotetieto on tuotetiedon hallintaan tarkoitettu maksullinen palvelu, jolla dokumentoidaan lain vaatimalla tavalla hankkeessa käytetyt tuotteet ja niiden kelpoisuus. Palvelulla syntyvät Rakennusteollisuuden ja aluehallintoviraston suosittelemat reaaliaikaisesti päivittyvät sähköiset kemikaaliluettelot, jotka avautuvat kätevästi älypuhelimen QR-koodilla työmaalla. Tuotetietopalvelussa on myös hiilijalanjäljen todentamista ja ympäristöraportointia palvelevia ominaisuuksia.

Tuotetietoja voidaan tuoda myös massa-ajona osaksi työmaan tuotedokumentaatiota. Tuotetietokanta on ainoa paikka maailmassa, jossa rakennustuotteiden hiilijalanjäljet ovat GTIN-koodatulta tuotetasolta.

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi