Kuvassa Rakentamisen Laatu RALA ry:n toimitusjohtaja Tuula Råman. Kuva: Suvi Suovaara / Cuvaya.
Ilmoitus

RALA haastaa koko rakennusalan vastuulliseen laatutyöhön

Rakentamisen Laatu RALA ry:n toimitusjohtaja Tuula Råman kannustaa alan toimijoita vaatimaan laatua koko toimitusketjulta. Siihen haastaa myös RALAn uusi strategia.

Kirjoittaja(t)
Uuden strategian pääviesti kuuluu: laatu on vastuullisuutta. Mitä tämä tarkoittaa?

Laadukas rakentaminen onnistuu, kun työn tilaaja edellyttää kaikilta hankkeen osapuolilta vastuullista ja laadukasta toimintaa. Tämä vaatii kuitenkin koko arvoketjun sitoutumista asiaan – ja sen edellyttäminen taas vaatii yrityksiltä rohkeutta. RALA auttaa tässä tarjoamalla palveluja, jotka kertovat läpinäkyvästi yritysten vastuullisesta toiminnasta. Näin edistämme myös rakentamisen laatua.

Yksi palveluistanne on RALA-pätevyys. Mitä se sisältää?

RALA-pätevyys on puolueeton osoitus yrityksen taloudellisesta ja teknisestä osaamisesta sekä toteutetuista referensseistä. Kuka tahansa pystyy tarkistamaan nettisivultamme kaikki RALA-pätevät yritykset.

Millä keinoilla parempaan laatuun päästään?

Hyviä keinoja on jo olemassa, ne pitää saada jakoon ja yleiseen käyttöön. Haastammekin alan toimijat ottamaan RALAn tarjoamat työkalut entistäkin laajemmin käyttöön, jotta saamme käsityksen tämän hetken tilanteesta ja kehitystarpeista. Mitä enemmän Suomessa on RALA-päteviä yrityksiä, sitä paremman kokonaiskuvan voimme muodostaa alan toiminnasta. RALAn strategisena tavoitteena on julkaista rakentamisen laadun kansallinen tilannekuva ja kertoa sen kehittymisestä.

Mitä uutta tarvitaan, jotta laatutavoite toteutuu?

Aiemmin mainittua rohkeutta, sitoutumista laadukkaaseen ja vastuulliseen toimintaan sekä ennakkoluulotonta yhteistyötä. Suomesta puuttuu esimerkiksi selkeä rakentamisen laadun ja kilpailukyvyn mittari. RALA on valmis kehittämään rakentamisprosessin laatumittarin, joka ottaa huomioon sekä alan saaman palautteen että kehittymisen. Kuka ilmoittautuu ensimmäiseksi vapaaehtoiseksi täydentämään kuvaa vaikkapa teknisen laadun toteutumisen näkökulmasta?

RALAn uusi viisivuotinen strategiakausi ”Laatu on vastuullisuutta” käynnistyy vuoden 2021 alussa.

www.rala.fi

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi