Maini Alho-Ylikoski, hankepäällikkö, Espoon Tilapalvelut
Ilmoitus

RT-kortiston GPT-tekoälyassistentti nopeuttaa tiedonhakua ja tehostaa työtä

Hankepäällikkö, arkkitehti Maini Alho-Ylikoski Espoon Tilapalvelut-liikelaitoksesta pitää RT-kortiston GPT-tekoälyassistenttia tiedonhakua huomattavasti nopeuttavana kehitysaskeleena. Aikaa jää tällöin enemmän varsinaiseen ydintyöhön eli suurten hankkeiden suunnittelun ohjaukseen.

Kirjoittaja(t)

RT-kortiston tarjoama luotettava ja ajantasainen tieto on ollut arkkitehti Maini Alho-Ylikoskelle tärkeä ja ahkerassa käytössä oleva työkalu koko työuran ajan ensin arkkitehtitoimistossa ja sitten nykyisessä tehtävässä suunnittelun ohjaajana ja johtajana Espoon kaupungin jopa kymmenien tai satojen miljoonien eurojen hankkeissa.

”Olen todella iloinen, että Rakennustieto on tuonut etunenässä GPT-tekoälyassistentin alan ammattilaisten keskeisenä tietolähteenä toimivan RT-kortiston tiedonhakuun ja laajentaa tekoälyn käytön myös muihin palveluihin. Tekoälyassistentti voittaa  nopeudessa kaikki muut tavat tiedonhaussa. Tällöin minulle jää päivittäin enemmän aikaa varsinaiseen luovaan ydintyöhöni eli suurten hankkeiden suunnittelun ohjaukseen”, Maini Alho-Ylikoski sanoo.

”RT-kortiston tekoälyassistentti käy läpi ainoastaan RT-kortistojen sisältöä ja tarjoaa siksi luotettavaa ja ajan tasalla olevaa tietoa toisin kuin yleinen ChatGPT, jonka vastauksissa voi olla oikean tiedon lisäksi täysin väärää informaatiota ja vanhentunutta tietoa, jota verkko on täynnä.”

Tilapalveluiden jopa kymmenien miljoonien eurojen hankkeissa saattaa monesti joku yksittäinen asia nousta todella merkittäväksi kustannustekijäksi, ja silloin RT-kortiston sisältämän alalla yhteisesti määritellyn ja vakioidun tiedon merkitys korostuu.

”Usein joudumme vääntämään kättä esmerkiksi siitä, onko joku lisätyötä vai ei, ja julkisissa rakennushankkeissa voi olla kyse suurista rahoista. RT-kortisto on yksi tärkeä selkänoja varmistamaan sen, että asiat ja määräykset ymmärretään samalla tavalla. Tällöin emme tilaajana joudu maksamaan ylimääräistä, vaan saamme määräysten mukaista suunnittelua ja toteutusta sovitulla hinnalla.”

GPT-tekoälyassistentti laajeni 17.4.2024 myös KH-, LVI- ja Ratu-kortistoihin

Tekoälyavusteinen haku ulottuu voimassa oleviin ohjekortteihin ja haun piirissä on nyt myös kaikkien kortistojen säännöskortit.

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi