Bravidan Green Hub-konseptia tuodaan nyt myös Helsinkiin. Sen kantavana ideana on minimoida kiinteistöjen sekä niissä käytettävien palvelu-, toimitus- ja huoltoketjujen hiilijalanjälki. Kuva: Liza Simonsson
Ilmoitus

Talotekniikan taitajasta kasvoi myös päästöspesialisti

Päästöt puoleen vuoteen 2030 mennessä. Siinä tavoite, johon talotekniikkatalona tunnettu Bravida tähtää paitsi omassa toiminnassaan myös asiakkaidensa kiinteistöissä.

Kirjoittaja(t)

Kallistuva energialasku ja alati kiristyvät ympäristövaatimukset ovat tuottaneet viime aikoina harmaita hiuksia monelle kiinteistönomistajalle. Kiinteistöjen energiankulutusta ja hiilijalanjälkeä onkin puristettu entistä määrätietoisemmin alaspäin, mutta urakkaa on silti riittämiin: arviolta 40 prosenttia kiinteistöjen hiilijalanjäljestä kertyy niiden elinkaaren ja käytönaikaisesta energiankulutuksesta.

Näissä ympäristötalkoissa on mukana myös talotekniikan asiantuntijatalo Bravida Finland, joka on viime syksystä lähtien tuonut ruotsalaisen emoyhtiönsä fossiilittoman ja vihreämmän kaupungin Green Hub-konseptia myös Helsinkiin. Sen kantavana ideana on minimoida kiinteistöjen sekä niissä käytettävien palvelu-, toimitus- ja huoltoketjujen hiilijalanjälki.

Käytännössä se tarkoittaa, että myös Bravidan omaan toimintaan ja siitä kertyvään ympäristörasitukseen kiinnitetään entistä tarkemmin huomiota. Toimitusjohtaja Marko Holopainen ei tätä haastetta kuitenkaan pelästy, päinvastoin.

”Ilmastonmuutos ja kestävä kehitys ovat tämän vuosikymmenen megatrendejä, joihin jokaisen yrityksen on reagoitava. Ja tässä meidän tekemisellä, osaamisella ja kokonaisuuksien hallinnalla on oikeasti merkitystä. Talotekniikan asiantuntijayrityksenä olemme kehityksen keskiössä”, Holopainen toteaa.

Tarjolla entistä tarkempaa päästöanalyysiä

Green Hub-filosofian avainsanoja ovat muun muassa kiinteistöjen säännöllinen ja ennakoiva huolto, energiasäästö ja kulutuksen optimointi, kestävät ja päästöttömät energiaratkaisut sekä automaatio ja etävalvonta.

Tavoitteena on, että vuoteen 2030 mennessä Bravidan ja heidän asiakkaidensa C02-päästöt ovat puolet pienemmät vuoden 2020 tasoon nähden.

HSQE manager Markus Kamilan mukaan tähän päästään optimoimalla energiankäyttöä, suosimalla vähäpäästöisiä toimitusketjuja sekä analysoimalla kiinteistöstä kertyvää ”hiilidataa” entistä tarkemmin.

”Seuraavana askeleena oleva Scope 3-laskelma askarruttaa jo kiinteistönomistajia. Tähän liittyen olemme mukana Business Finlandin rahoittamassa CO2 DataHub -projektissa, jossa haetaan menetelmiä rakennetun ympäristön toimitusketjujen hiilidioksidipäästöjen mittaamiseen, laskemiseen ja luotettavaan datalla johtamiseen. Perinteisten vuosittaisten keskiarvojen sijaan pääsemme kiinni reaaliaikaisiin lukuihin”, Kamila selvittää.

Bravida Finland on hiljattain lanseerannut myös oman sähköautojen Bravida Charge-latauskonseptin, joka toimitetaan asiakkaille avaimet käteen-periaatteella.

”Meillä on apuna vahva sähköalan kokemus ja tunnemme asiakkaidemme kiinteistöt. Näin voimme räätälöidä heidän tarpeisiinsa sopivan kokonaisuuden, joka on optimaalinen sekä käytön että päästöjen osalta”, Kamila kertoo.

www.bravida.fi

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi