RATEKOn koulutuspäällikkö Meri Hietala ja NCC Buildingin laatu- ja ympäristöpäällikkö Riikka Hurme kertovat eKosteus-koulutuksen kokoavan yhteen tuoreimmat tiedot kosteudenhallinnasta. Kuva: Suvi Suovaara.
Ilmoitus

Uusi koulutus auttaa torjumaan kosteusvaurioita

Rakennusalalla aloitetaan kosteudenhallintaan keskittyvä verkkokoulutus, joka parantaa rakentamisen laatua ja auttaa ehkäisemään ongelmia jo ennalta.

Kirjoittaja(t)

Rakennusten kosteusvaurioiden ehkäisy edellyttää, että rakennushankkeen kaikki toimijat hallitsevat perusasiat ja noudattavat kosteudenhallinnasta annettuja ohjeistuksia eri työvaiheissa.

Alan ammattilaisten osaamista näissä asioissa lähdetään parantamaan uudella eKosteus-verkkokoulutuksella, jonka kehittämiseen on osallistunut Suomen 14 suurinta rakennusyhtiötä.

”Verkkokoulutus kokoaa tiiviisti yhteen kosteudenhallintaan liittyvät perustiedot. Myös yrityksissä kertynyt kokemus ja hyvät käytännöt saadaan näin yhteiseen jakoon”, Rakennusteollisuuden Koulutuskeskus RATEKOn koulutuspäällikkö Meri Hietala sanoo.

Käytännönläheistä koulutusta

Verkkokoulutuksen kokonaiskesto on noin neljä tuntia ja sen voi suorittaa omaan tahtiin parinkymmenen minuutin moduuleissa. Jokaisen osion jälkeen suoritetaan tentti.

Kurssilla käydään läpi kosteudenhallintaan liittyviä määräyksiä ja rakennusfysiikan perusasioita, kuten kosteuden siirtymistä rakenteiden läpi ja betonivalujen kuivumiseen vaikuttavia asioita.

Koulutus tarjoaa myös runsaasti käytännönläheistä tietoa ja ohjeita oikeista työtavoista, esimerkiksi kuinka rakennusmateriaalit suojataan sateelta.

”Kurssin käynyt ymmärtää kosteudenhallinnan merkityksen ja osaa tunnistaa tilanteet, jotka vaikuttavat onnistumiseen”, Hietala tiivistää.

Rakentamisen koko ketju mukaan

Projektin ohjausryhmässä mukana ollut NCC Buildingin laatu- ja ympäristöpäällikkö Riikka Hurme sanoo, että eKosteus-koulutus vastaa hyvin rakennusyhtiöiden tarpeisiin.

”Vastuullisina toimijoina olemme tarttuneet toimeen ja lähdemme yhdessä nostamaan osaamisen tasoa kosteudenhallinnassa. Koulutuksen avulla varmistamme, että jokainen työntekijä ymmärtää oman toimintansa vaikutukset kosteusvaurioiden ehkäisyyn ja sitä kautta rakennuksen käyttäjien terveyteen”, Hurme sanoo.

Koulutus on suunnattu aluksi rakennusyhtiöiden työntekijöille ja toimihenkilöille, mutta sitä voivat hyödyntää jatkossa myös esimerkiksi rakennuttajat, suunnittelijat sekä kiinteistöjen huoltajat ja käyttäjät.

”Kosteudenhallintaan tarvitaan rakentamisen koko ketju. Yhteinen koulutus auttaa ymmärtämään muita osapuolia ja kuinka itse kukin voi tukea toisten työtä, jotta yhteisessä hankkeessa onnistutaan”, Meri Hietala painottaa.

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi