Kuva: Skanska
Ilmoitus

Ympäristöluokitus kaikkiin Skanska Kotien uusiin asuntokohteisiin

Skanska tavoittelee kaikkiin uusiin asuntokohteisiinsa RTS-ympäristöluokitusta. Se auttaa asunnon ostajia tekemään ympäristöystävällisiä ja huolettomia valintoja.

Kirjoittaja(t)

Yhä useampi uuden asunnon ostaja haluaa vaikuttaa valinnoillaan päästöjen vähentämiseen ja muihin asumiseen liittyviin ympäristöasioihin.

Päätöksentekoa helpottaa RTS-ympäristöluokitus, jonka saaneet kohteet täyttävät viranomaistasoa tiukemmat kriteerit muun muassa energiatehokkuudessa, kosteuden hallinnassa ja sisäilman laadussa.

”Luokitus kertoo, että talo on suunniteltu ja rakennettu myös tulevaisuutta ajatellen. Rakentamisen ratkaisut ja moderni tekniikka antavat mahdollisuuden pienentää ympäristön kuormitusta myös asumisen aikana”, Skanska Kotien myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma sanoo.

Skanska otti RTS-ympäristöluokituksen käyttöön omistusasuntorakentamisessa ensimmäisenä Suomessa. Tällaisia kohteita on nyt myynnissä Helsingin Verkkosaaressa ja Ruskeasuolla sekä Tampereen Härmälänrannassa ja Ranta-Tampellassa.

”Tavoittelemme jatkossa luokitusta kaikkiin uusiin asuntokohteisiin”, Kuosma toteaa.

Luokitus tukee jatkuvaa parantamista

RTS-ympäristöluokituksesta vastaa Rakennustietosäätiö RTS sr, joka rakennusalan puolueettomana toimijana tekee paljon tutkimus- ja kehitystoimintaa.

Luokituspäällikkö Laura Sariola kertoo, että yhteistyössä rakennusalan toimijoiden kanssa jatkuvasti kehitettävä luokitus sitoo yhteen suomalaisia hyviä käytäntöjä ja luokituksia.

”Kyse on ohjausvälineestä, joka tukee jatkuvaa parantamista”, Sariola toteaa.

Marja Kuosma huomauttaa, että ympäristöluokitus myönnetään ainoastaan kohteille, joissa asiat on tehty kriteerien mukaisesti. Tämän varmentaa riippumaton auditoija.

”Uudiskohde on muutenkin huoleton valinta asunnon ostajalle. Asukkaan ei tarvitse miettiä esimerkiksi tulossa olevia isoja ja yllättäviä remontteja. Asumiskulut pysyvät näin tasaisina ja ennustettavina”, Kuosma sanoo.

Uudiskohteen suunnittelussa lähtökohtana ovat tämän päivän asumisen tarpeet. Se tarkoittaa muun muassa toimivia tiloja.

Uudessa asunnossa pääsee myös nauttimaan modernista talotekniikasta, nopeista nettiyhteyksistä ja hyvästä äänierityksestä. Usein löytyy myös lasitettu parveke, mikä tuo ylimääräistä tilaa.

”Esteettömyyteen on kiinnitetty paljon huomiota. Se mahdollistaa omassa asunnossa asumisen silloinkin, jos liikkumiseen tarvitsee apuvälineitä.”

www.skanska.fi/rts

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi