1.
Asenteiden pitäisi muuttua kokonaisvaltaisesti alan koko arvoketjulla. Tämä vie kuitenkin aikaa. Monia käytännön muutoksia voi ja pitää tehdä heti. Esimerkiksi tonttien korot, kasvillisuus ja sen kunto ja laajuus tulisi tutkia tarkemmin jo kaavasuunnittelun alussa. Kun haasteet tiedostetaan realistisesti, kasvillisuutta on mahdollista säästää toteutusvaiheessa enemmän. Myös puustoa pitää valmistella ajoissa rakentamiseen, ja järjestää hankkeiden käyttöön tilaa tontin ulkopuolelta esimerkiksi varastointia varten.
2.
Vuorovaikutteisuutta kehittämällä löytäisimme suunnittelussa luultavasti toimivampia ratkaisuja. Prosessien tavoitteenasettelua tulisi tarkentaa ja konkretisoida niin, että kaikilla suunnittelijoilla olisi alusta asti selkeä ja yhteinen käsitys tavoitteista. Tilaajalla on iso rooli: on oltava uskallusta vaatia enemmän ja aikaisemmin – tontin koko elinkaarta mielessä pitäen.
3.
Aikataulutus ylipäätään ratkaisee rakentamisessa. Kiertotalouskin edistyisi valtavasti, jos aihe otettaisiin riittävän aikaisin työpöydälle. Esimerkiksi samoihin aikoihin toteutettavat hankkeet voisivat hyödyttää toinen toistaan ja suunnittelu voisi olla materiaalilähtöisempää, kun hankkeiden materiaalitarpeet olisivat varhain tiedossa.