Ilmoitus

Miten rakennusalan yritys voi hyötyä kalustonhallintajärjestelmästä

Uuden sukupolven kalustonhallintajärjestelmä mahdollistaa kaluston varustamisen Bluetooth-tunnisteella, ja yhdessä vastaanottimen kanssa kaluston sijaintia voidaan aktiivisesti seurata.

Kirjoittaja(t)

Ennen kalustonhallintajärjestelmien suosion kasvua yksinkertainen Excel-taulukko oli ensisijainen menetelmä yrityksen kaluston ja tarvikkeiden seurantaan. Manuaalinen menetelmä jätti paljon tilaa inhimillisille virheille. Uuden sukupolven kalustonhallintajärjestelmä mahdollistaa kaluston varustamisen Bluetooth-tunnisteella, ja yhdessä vastaanottimen kanssa kaluston sijaintia voidaan aktiivisesti seurata. Näin kalustonhallinnasta tulee entistä yksinkertaisempaa ja älykkäämpää.

Investointi aktiiviseen seurantaan tuo yrityksille monia etuja, sillä muun muassa kadonneiden tai varastettujen työkalujen määrä vähenee, turvallisuus ja vaatimustenmukaisuus paranee ja kalustokustannukset laskevat.

Ennakoiva seuranta ehkäisee työkalujen katoamista ja varastamista

Työkalujen siirtäminen eri työmaiden ja varastojen välillä on yksi tärkeimmistä syistä sille, että kalustoa katoaa niin usein. Ilman digitaalista ratkaisua on lähes mahdotonta seurata, missä työkalut ovat, sillä manuaalisin järjestelmin ei yksinkertaisesti pystytä seuraamaan niiden jatkuvia siirtoja. Ongelma on sitä suurempi, mitä suuremmasta yrityksestä on kyse. Tämä koskee myös työkalujen varastamista, joka usein jää huomaamatta. Hiltin ON!Track-kalustonhallintajärjestelmä auttaa näiden haasteiden kanssa Bluetooth®-teknologiaan pohjautuvan ennakoivan seurannan avulla. Aktiivinen seuranta ilmoittaa, jos kalustoa siirretään odottamattomasti tai sitä ei havaita tietyn ajan kuluessa siinä sijainnissa, jossa sen kuuluu olla.

”Viimeksi nähty” ja ”Etsi lähistöltä” -toimintojen kaltaisten ominaisuuksien ansiosta työntekijät löytävät helpommin ja nopeammin puuttuvat laitteet vaikeistakin paikoista.

Työntekijöiden turvallisuuden ja työnantajien vaatimustenmukaisuuden varmistaminen

Kaluston hallitseminen manuaalisesti on haasteellista, mutta työntekijöiden kouluttamisesta huolehtiminen voi olla varsinainen päänsärky. Jos tiedot on piilotettu arkistokaappeihin tai tietokonekansioihin, voi olla vaikea tietää, milloin ja kenen on uusittava terveys- ja turvallisuussertifikaattinsa. Näin työntekijät voivat joutua käyttämään työkaluja, joiden käyttöön heillä ei ole pätevyyttä. Samat turvallisuusriskit koskevat myös työkalujen huoltoa ja kalibrointia, etenkin jos tarkastuksia ei tehdä niin usein kuin pitäisi.

ON!Trackin avulla koulutussertifikaatit ja huoltoraportit tallennetaan digitaalisesti, minkä ansiosta tarkastusraporttien vaatimat tiedot voidaan hakea muutamalla napsautuksella. Ennakoivat hälytykset voivat myös ilmoittaa yrityksille työkalujen huoltotarpeesta sekä koulutussertifikaattien vanhenemisesta ja uusimistarpeesta. Se auttaa työnantajia varmistamaan vaatimustenmukaisuuden ja työntekijöiden turvallisuuden, sillä tällöin työntekijät käsittelevät vain hyvin hoidettuja työkaluja, joita he ovat päteviä käyttämään.

Varaston läpinäkyvyys ja pienemmät kalustokustannukset

Ilman riittävää kalustonhallintajärjestelmää varaston inventointi voi usein kestää päiviä, ja sen vaivalloisuuden vuoksi se jätetäänkin useissa yrityksissä tekemättä. Jos varaston läpinäkyvyydestä ei huolehdita, saatavilla olevaa kalustoa on mahdotonta tietää, minkä vuoksi yritykset ostavat usein työkaluja, joita niillä jo on. Kadonneen kaluston työnantajille aiheuttamat kustannukset ovat merkittäviä. Varastetut työkalut ovat myös iso osa ongelmaa, sillä erityisesti sähkötyökalujen varkaudet ovat yleisiä.

Jos kalusto on merkitty yksilöllisillä tunnuksilla, varastotarkastukset voidaan suorittaa sekunneissa, jolloin yritykset ovat aina tietoisia varaston tilanteesta. Tällöin ne eivät tule ostaneeksi jo omistamaansa kalustoa, sillä unohtuneet työkalut löytyvät nopeasti ON!Trackin Bluetooth®-paikannustoiminnon avulla. Koska kaluston katoaminen vai varastaminen on vähemmän todennäköistä ennakoivan seurannan ansiosta, yritykset voivat säästää tuhansia euroja joka vuosi. Työnantajat voivat myös seurata sisäistä kulujen jakautumista ja työkaluvaraston käyttöä mukautettujen raporttien avulla (työmaan, projektin tai ajanjakson mukaan) ilman ylimääräisiä ohjelmistoja.

Kalustonhallintajärjestelmien avulla rakennusalan yritykset voivat säästää rahaa ja aikaa, vähentää stressiä ja parantaa turvallisuutta ja vaatimustenmukaisuutta. Taulukkolaskenta voi olla pienille yrityksille tarpeeksi hyvä tapa hallita kalustoaan, mutta digitaaliseen seurantaan investoiminen tehostaa takuulla toimintaa ja auttaa parantamaan yritysten tuottavuutta ja kasvumahdollisuuksia, minkä vuoksi se on useimpien mielestä erittäin kannattava investointi.

Lue lisää Hiltin ON!Track-kalustonhallintajärjestelmästä täältä: www.hilti.fi/ontrack

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi