Vanhemmissa rivitaloissa ullakko voi olla talon päästä päähän ulottuva yhtenäinen avoin tila. Tämä tarkoittaa sitä, että yhdessä asunnossa alkanut tulipalo saattaa levitä ullakon kautta koko rakennukseen. Ullakon palo-osastointi voi pelastaa rivitalon täystuholta. (kuvan rivitalo eli liity juttuun)
Ilmoitus

Pysäytä ullakkopalo – Paloturvaa uusille ja vanhoille yläpohjarakenteille

Jos asut ennen vuotta 1990 valmistuneessa rivitalossa ja ullakolle kurkistaessasi pitkän tunnelin päässä näkyy vain vastakkaisen sivun päätykolmio, on aika ryhtyä turvatoimiin.

Kirjoittaja(t)

Ullakoiden palo-osastointi huoneistoittain tuli nimittäin pakolliseksi vasta lokakuussa 1990, joten sitä vanhemmat, yhtenäistä avointa tilaa olevat ullakot, ovat kaikkein herkimpiä nopeasti leviäville ullakkopaloille.

Ullakkopalon etenemisen yläpohjassa voi pysäyttää nyt todella helposti kattoristikon kylkeen ruuvattavalla yläpohjien palo-osastointiin kehitetyllä PAROC FireSAFE PR30 palokatkolevyllä. Palamattomasta kivivillasta valmistettu levy on itsessään EI 30-luokkaan osastoiva, ympäripontattu ja helposti pelkällä villaveitsellä työstettävä. Vierekkäin asennetuista levyistä muodostettu osastointi tiivistetään ympäröiviin rakenteisiin esimerkiksi PAROC FPY 1 tiivistekaistalla.

Yksinkertainen osastointiratkaisu sopii sekä uusiin että vanhoihin ullakkorakenteisiin. Yhdessä pakkauksessa on n. yhden ristikon osastointiin tarvittavat levyt ja villaruuvit. Ohjeet ja tarkemmat tiedot: www.paroc.fi ja PAROC FireSAFE PR30

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pysäytä ullakkopalo – Paloturvaa uusille ja vanhoille yläpohjarakenteille”

Jätä kommentti

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi