Granlundin Olli Tirkkonen, Mölnlycken tekninen päällikkö Antti Wiksten ja talotekniikan asiantuntija Tommi Salonen ovat tyytyväisiä tehtaan energiaremonttiin. Kuva: Mikko Kankainen
Ilmoitus

Uusi projektinjohtopalvelu taloteknisesti vaativiin kohteisiin

Granlund kehitti rakennushankkeiden projektinjohtoon toimintamallin, jossa taloteknisten ratkaisujen toimivuus taataan myös tilojen käytön aikana.

Kirjoittaja(t)

Granlund on kehittänyt perinteisestä projektinjohtopalvelusta (EPCM) toimintamallin, joka sopii erityisesti taloteknisesti vaativiin kohteisiin. Granlund optimoi elinkaariedulliset hankintapaketit ja koordinoi toimintaa. Hankkeen eteneminen varmistetaan kustannustehokkaasti aikataulussa.

Sopimussuhteet toimittajien ja urakoitsijoiden kanssa solmitaan suoraan asiakkaan kanssa.

Uusi toimintamalli kattaa myös talotekniikan toimivuuden varmistamisen käytön aikana. Näin asiakkaan tavoitteet esimerkiksi energiatehokkuudessa, vähähiilisyydessä ja laadukkaassa sisäilmassa varmasti saavutetaan.

Asiakkaalle kustannustehokas vaihtoehto

Uutta projektinjohtopalvelua on hyödynnetty Mölnlycke Health Care Oy:n Mikkelin-tehtaan energiatehokkuushankkeessa. Lääketieteellisiä tuotteita valmistavassa tuotantolaitoksessa on paljon erilaisia puhdastiloja, joten talotekniikalle on asetettu korkeat turvallisuus-, toimintavarmuus- ja hygieniavaatimukset.

Granlund Mikkeli Oy:n toimitusjohtaja Olli Tirkkonen arvioi, että uuden projektinjohtopalvelun ansiosta hankkeen kokonaiskustannukset jäävät 10–20 prosenttia vaihtoehtoisia toteutustapoja pienemmiksi.

”Kokonaistoimitus on asiakkaalle vaivaton, mutta asiakkaan vaikutusmahdollisuudet säilyvät koko hankkeen ajan”, projektinjohdosta vastaava Tirkkonen sanoo.

Mölnlycken tekninen päällikkö Antti Wiksten toteaa, että toteutusmalli on osoittautunut toimivaksi. ”Kun sama yritys vastaa konseptisuunnittelun lisäksi toteutussuunnittelusta, valvoo toteutuksen ja on mukana hankinnoissa, projekti pysyy hyvin käsissä”, Wiksten huomauttaa.

Vastaanottotarkastuksen jälkeen yhteistyö jatkuu talotekniikan järjestelmien seurannalla ja optimoinnilla. Näin varmistetaan, että kiinteistön käyttökulut laskevat, tuottoaste paranee ja sisäilmaolosuhteita hallitaan älykkäästi.

Mölnlycken tehtaan hukkalämpöjä hyödyntävä uusi energiankierrätysratkaisu on äärimmäisen tehokas. Sillä odotetaan katettavan 75-80 prosenttia kiinteistön lämmöntarpeesta. Hankkeen tavoitteita määritettäessä takaisinmaksuksi arvoitiin neljä vuotta.

Lue lisää aiheesta: www.granlund.fi/projektinjohto

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi