Kuva: Jyrki Vesa
Järjestöjulkaisu

”Kuljen saappaat mudassa ja fiilistelen vastavaletun betonin tuoksua”

Rakennusalan ammateissa työskentelee monitaitureita, joiden työtehtävissä tarvitaan hyvän fysiikan lisäksi luovaa ongelmanratkaisukykyä. Tässä omastaan kertoo Bonavan työpäällikkö – ja siitä, millaisessa tilanteessa hän on elementissään.

Kirjoittaja(t)
Kuka?

Olen Liisamaria Happonen, 38-vuotias rakennusinsinööri. Työskentelen Bonava Suomi Oy:ssä työpäällikkönä. Tällä hetkellä minulla on käynnissä olevia projekteja Helsingissä Postipuistossa, lisäksi Espoon Tapiolassa saamme kuokan maahan ihan näinä päivinä. Asustelen Nurmijärvellä Klaukkalassa luonnon läheisyydessä.

Millainen on työpäiväsi?

Työpäivät minulla menee pääosin työmailla, tykkään olla siellä missä tapahtuu. Päiviin mahtuu niin palavereita ja työmaakierroksia kuin työnjohtajien sparrausta.

Missä olet onnistunut viime aikoina?

Työturvallisuus on työmaillani erittäin tärkeä asia. Viime vuonna saavutimme nolla tapaturmaa Postinpuiston projekteissa. Kolmen, kohta neljän, käynnissä olevan projektin yhteensovitus ja työturvallisuudesta huolehtiminen vaatii paljon. Kaikki lähtee kuitenkin työnjohdon ja työntekijöiden asenteesta. Asenne työturvallisuutta kohtaan on viime vuosina parantunut paljon työntekijätasolla. On upeaa huomata, miten työntekijät puuttuvat ja korjaavat myös oma-aloitteisesti havaitsemiaan puutteita työturvallisuudessa. Minulle on tärkeää, että kaikki pääsevät työmailtani ehjänä kotiin.

Millaisessa tilanteessa koet olevasi omassa elementissäsi?

Olen ehdottomasti elementissäni, kun pääsen työmaalle näkemään ja kokemaan rakentamisen edistymistä. Välillä kuljen saappaat mudassa ja fiilistelen vastavaletun betonin tuoksua.

Miten toimit hankalissa tilanteissa?

Kohtaan töissäni lähes päivittäin haastavia tilanteita. Mielestäni haasteet kehittävät ja ongelmat on tehty aina ratkaistaviksi. Hankalat tilanteet selviävät yleensä keskustelemalla. Päätöksiä tehdessäni pyrin ottamaan huomioon kaikkien osapuolten näkemykset. Onnistumisen tunteita koen, kun vaikeat ja hankalat asiat saadaan ratkaistua kaikille osapuolille parhaalla tavalla.

Mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä omassa työssäsi?

Minulle työssäni on tärkeää tiimin hyvä henki. Olen henkeen ja vereen teamplayer ja uskon, että hyvällä tiimityöskentelyllä haastavatkin projektit saadaan maaliin. Jokainen tiimin jäsen on tärkeä, näitä projekteja ei kukaan voi hoitaa yksin.

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi