Kuva: Rakennustieto
Järjestöjulkaisu

Digiturvallisuuden parantamiseen herättävä myös KIRA-alalla

Uudet tietoturvan, tietosuojan ja kyberturvallisuuden riskit tunkeutuvat rakennusalankin arkeen.

Kirjoittaja(t)

Kiinteistö- ja rakennusalan digitalisaatiota hyödyntämällä voidaan säästää elinkaarikustannuksissa, toteuttaa mittaustietoon perustuvaa huolto- ja ylläpito-ohjelmaa sekä pienentää kiinteistöstä aiheutuvia ympäristö- ja ilmastovaikutuksia.

Älykaupunki ja -rakennukset sekä internetin käyttäminen tiedonsiirtoon tuovat kuitenkin hallittavaksi uudenlaisia riskejä, jotka voivat aiheuttaa vaaraa ihmisten terveydelle ja turvallisuudelle ja vaikuttaa kiinteistöjen tuottoon ja arvoon.

Tänä keväänä julkaistaan RT- ja ST-ohjekortit rakennusten digitaalisen turvallisuuden huomioimiseksi tilaajaorganisaatioissa, suunnittelussa ja kiinteistön ylläpidossa. Korttien tuottamiseen ovat osallistuneet huoltovarmuusorganisaatioon kuuluvat Digipooli ja Rakennuspooli.

”Rakennuspooli on vuodesta 2016 saakka pitänyt agendallaan rakennetun ympäristön digiturvallisuuteen liittyviä teemoja ja nyt julkaistavat ohjeet tuovat konkreettisia ohjeita alan toimijoille yhteen paikkaan koottuna”, toteaa Rakennuspoolin pääsihteeri Juha Kaitera.

Rakennustiedon yhteiskuntasuhteiden johtaja Jaana Matilainen kannustaa tilaajia, kiinteistönomistajia, rakennusliikkeitä, suunnittelijoita ja kiinteistöjen ylläpidosta vastaavia tutustumaan uusiin ohjeisiin ja osallistumaan Digiturvallinen rakennus -seminaariin Helsingissä 23.11.2020.

’’Seminaarista saat konkreettisia työkaluja digitaalisen turvallisuuden parantamiseen vastuullasi olevissa hankkeissa ja kiinteistöissä’’, hän jatkaa.

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi