Opetustilanne Rudus turvapuistossa Espoossa. Kuva: Ilona Savitie
Järjestöjulkaisu

Oppi perille tosielämän työtilanteissa

Työturvallisuutta voi harjoitella monipuolisesti todellisissa työympäristöissä Espoon Ruduksen, Oulun Pohjois-Suomen ja Kuopion TTHA:n turvapuistoissa. Suomi on turvapuistojen edelläkävijämaa, ja näin niitä hyödynnetään.

Kirjoittaja(t)
Olen Markus Toropainen,

LVI-projektipäällikkö Rakennusliike Lapti Oy:stä. Kuopion TTHA on oivallinen paikka demonstroida työmaiden eri vaaratilanteita, jotka helposti unohtuvat työtä tehdessä. Talotekniikan edustajana pyrin aina kiinnittämään huomiota paloturvallisuuteen sekä työergonomiaan. Oikeilla turvavarusteilla ja työkaluilla ehkäistään helposti monta turhaa sairauslomaa ja vaaratilannetta. TTHA:ta hyödynnämmekin asentajien turvallisuuskoulutukseen, jossa asioita voidaan käydä läpi esimerkkien avulla ja samalla opetella ne oikeat työskentelytavat. Voin kyllä suositella tätä lämpimästi ihan kaikille alalla toimiville!

Olen Matti Kinnunen

ja toimin Lehto Asuntojen työturvallisuuspäällikkönä. Järjestimme 2019 aikana 14 turvapuistopäivää noin 250 henkilölle Suomen eri turvapuistoissa. Turvapuistopäivän aikana käytiin läpi puiston rasteja ja tehtiin ohjattu ryhmätyö. Tilaisuuksissa esiteltiin myös Lehdon sisäisiä työturvallisuuslinjauksia. Turvapuistokierros herättelee yksilöitä työturvallisuuden merkitykseen, ja ryhmätyössä pääsee ottamaan kantaa turvallisuuden kehitykseen yleisemminkin. Koen turvapuistot erittäin hyviksi koulutus- ja valmennusympäristöiksi. Palaute on ollut hyvin positiivista ja päivistä on saatu hyviä konkreettisia kehitysideoita, joita on jo toteutettu.

Olen Juha Virolainen,

H&S manager Nordkalk Oy Ab:ssa. Olemme viime vuosikymmenen alkupuolelta saakka käyttäneet meille vuoden aikana palkatut uudet työntekijät ja kesätyöntekijät yhteisessä ”Tervetuloa taloon” -päivässä Espoon Ämmässuolla Ruduksen Turvapuistossa. Tutustutamme silloin osallistujat Nordkalkin toimintatapoihin ja käymme läpi turvallisuusasioita, joiden läpikäynti on huomattavasti havainnollisempaa puistossa olevia erilaisia lavastettuja onnettomuustilanteita kuvaavia rasteja kiertäen, kokien ja selostaen. Palaute päivässä mukana olleilta on ollut vuosittain hyvää ja suosittelen käymään Turvapuistossa ja oppimaan, kuinka asiat voi tehdä turvallisesti ja oikein.

Turvapuistojen kotisivut

turvapuisto.fi
pohjois-suomenturvapuisto.fi
ttha.fi

 

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi