Ilmansulkukerroksen huolellinen asennus on saanut sarjakuvan luonnoksessa kytköksen vakoiluteemaan.
Järjestöjulkaisu

Tuoretta Raxa-huumoria

”Arkkitehtiopintoihini kuuluva työharjoittelu rakennustyömaalla jäi aikanaan suorittamatta, mutta eiköhän tämä yhteistyö Rakennusteollisuus RT:n kanssa ole sen jo moneen kertaan korvannut!”

Kirjoittaja(t)

Pekka Rahkonen on piirtänyt humoristisia, mutta tiukkaa raksa-aiheista asiaa sisältäviä strippejään Jokka-lehteen jo vuodesta 2008 alkaen. Sen lisäksi hänen kynänsä jälki näkyy suositussa työturvallisuusohjeita sisältävässä Raxa-sarjakuvavihossa, joka on nyt saanut jatko-osan. Tuoreimmassa sarjiksessa perehdytään rakentamisen kosteudenhallintaan aina suunnittelupöydältä valmiin rakennuksen luovutukseen saakka.

”Olen alkuperäiseltä koulutukseltani arkkitehti, joten rakentaminen ei ole minulle vain yksi teema monien joukossa. Se on tuttu ja mieluinen myös siksi, että harrastan pieniä rakennusprojekteja itsekin. Parhaillaan olen rakentamassa mökkiä.”

Aivan itsestään kaikki rakentamiseen liittyvät aiheet eivät Rahkosenkaan käsissä sarjakuviksi muutu.

”Tällä kertaa ehkä eniten jouduin miettimään ohjetta, joka liittyy ulkoseinän ja yläpohjan rakenteiden sisäpintaan asennettavaan ilmansulkukerrokseen. Miten ihmeessä sellaisesta aiheesta saa vitsin väännettyä”, hän naurahtaa, mutta kertoo idean siitäkin lopulta kirkastuneen.

Kosteudenhallinta päätyi sarjakuvan muotoon osana Terve betonirakenteinen koulu -kehityshanketta, joka toteutuu Lahden Rakokiven monitoimitalo Loiston rakennushankkeen ohessa. Käytännönläheisellä kehityshankkeella on monia tavoitteita liittyen esimerkiksi rakentamisen arvoketjuun, laatukulttuurin kehittämiseen ja avoimen viestinnän tehostamiseen. Hankkeen tuloksista, kuten myös uudesta sarjakuvavihkosesta, toivotaan olevan mahdollisimman paljon hyötyä koko alalle.

Lue lisää sarjakuvasta: www.rakennusteollisuus.fi/raxa2

Lisätietoja Loistosta: www.rakokiveen.fi

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi