Kiertotalous on tällä hetkellä monen huulilla, mutta pelkällä keskustelulla ei saada aikaan tuloksia. Rakentamisen muovit green deal -sopimuksen tavoitteet tuovat mukanaan nimenomaan konkreettisia tekoja: kalvomuovin erilliskeräyksen ja kierrätyksen lisäämistä, uusioraaka-aineen käyttöä kalvomuovin tuotannossa, uusioraaka-aineista valmistettujen kalvomuovien käyttöä pakkaamisessa ja pakkaamisen optimointia.
Sekä taloudellisesti että ympäristön kannalta toimiva erilliskeräys edellyttää riittävää jätemäärää, riittävän homogeenista jaetta sekä helppoa erilliskerättävän jakeen tunnistamista. Kalvomuovi täyttää nämä ehdot, sillä se on suurin muovien ryhmä rakentamisessa eikä sen tunnistaminen edellytä erityisiä analysointivälineitä, vaan näköaisti riittää tunnistamiseen.
Suhteellisen yksinkertaisella opastuksella jokainen rakentamisen arvoketjussa toimiva voi kuitenkin oppia kalvomuovin tunnistamaan. Tunnistamiseen ja laajemminkin green deal -sopimuksen tavoitteisiin liittyen on tehty koulutuskokonaisuus, joka on maksutta ja vapaasti kaikkien kiinnostuneiden käytössä Motivan verkkokoulutusalustalla.
Kiertotalous ei toteudu, jos tyydymme vain lisäämään erilliskeräystä. Rakentamisen muovit green deal -sopimus on erityinen juuri siksi, että siinä on mukana koko rakentamisen arvoketju. Sopimuksessa lisätään erilliskeräystä ja käytetään saatua uusioraaka-ainetta. Kalvomuovituotannossa uusioraaka-aineen osuuden pitäisi olla vuoden 2027 loppuun mennessä 40 prosenttia. Samalla rakennustuotteita pakkaavat lisäävät uusioraaka-ainetta sisältävän kalvomuovin kysyntää ja optimoivat omaa pakkaamistaan.