Järjestöjulkaisu

Biodiversiteetti näyttää suunnan

Biodiversiteetti eli elollisen luonnon monimuotoisuus turvaa elämän edellytykset maapallolla. Se on tällä hetkellä monin tavoin uhattuna. Rakentaminen on yksi luonnolle eniten paineita synnyttävistä toimialoista.

Kirjoittaja(t)

Ensimmäinen koko rakennusalan toimialaa koskeva selvitys alan biodiversiteettivaikutusten tarkastelusta ja hallinnasta valmistui kesällä. Selvitys tehtiin Rakennusteollisuus RT:n kestävän rakentamisen toimenpideohjelman tueksi ja sen toteutti Gaia Consulting Oy.

Biodiversiteettivaikutuksia tarkastellaan selvityksessä kokonaisvaltaisen sirkulaarisen arvoketjun avulla, jossa liiketoiminnan suorat ja epäsuorat vaikutukset luonnon monimuotoisuuteen voidaan tunnistaa. Arvoketjusta löytävät paikkansa niin maa-ainesten prosessoijat, rakennustuotteiden tuottajat kuin erilaisten kohteiden rakentajat tai purkumateriaalien käsittelijät. Arvoketjun eri vaiheissa toimijat tekevät päätöksiä, joista muodostuu lopulta rakentamisen synnyttämät biodiversiteettivaikutukset koko elinkaaren ajalta.

Lue tarkemmin ja lataa raportti osoitteessa rakennusteollisuus.fi/biodiversiteettiselvitys

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi