Kuva: Owal Group
Järjestöjulkaisu

Kasvun mahdollisuudet näkyviksi

KIRA-kasvuohjelma on syntynyt vauhdittamaan kiinteistö- ja rakennusalan kasvua, tuottavuutta ja kestävän kehityksen tavoitteita. Haaste on kova. Tuore kasvuohjelmajohtaja peräänkuuluttaa uudenlaista asennetta ja läpileikkaavaa yhteistyötä tavoitteiden saavuttamisessa.

Kirjoittaja(t)

Kuka olet?

Olen Mia Toivanen ja aloitin KIRA-kasvuohjelmajohtajana tämän vuoden tammikuussa. Taustaltani olen valtio- ja hallintotieteilijä ja konsultti, väitöskirjassani tarkastelin digitalisaatiota. Monipuolinen kokemukseni auttaa työssäni kokonaisuuksien ja vaikutusten jäsentämisessä. Sitä kansallisessa kasvuohjelmassa tarvitaan!

Olen rakennetun ympäristön, sen palveluiden ja kulttuurin rakastaja. Näen kaupunkiympäristössä valtavasti mahdollisuuksia, sekä vihreään siirtymään että kansalliseen vetovoimaisuuteen ja meidän jokaisen hyvinvointiin!

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Ei sellaista olekaan, ja hyvä niin! Tyypillisin työ, näin ohjelman alkuvaiheessa varsinkin, on yritysten ja kehittäjäorganisaatioiden kontaktointi. Tänään olen keskustellut yliopiston, muutaman yrityksen sekä meidän ydintiimin kanssa. Eri näkökulmat ovat parasta, ja myös se suurin haaste; miten saadaan eri toimijat yhteistyöhön.

Aloitit vuoden alussa KIRA-kasvuohjelman ohjelmajohtajana. Mitä kasvuohjelmassa tavoitellaan ja miten alku on sujunut?

KIRA-alan yhteinen ohjelma työskentelee tuottavuuden ja kasvun lisäämiseksi. Teemoinamme ovat vihreä siirtymä, digitalisaatio ja arvonluonti läpi elinkaaren. Tarvitaan asennemuutosta ja läpileikkaavaa yhteistyötä – koko prosessin toimijat mukaan maankäytön suunnittelusta purkamiseen ja kiertotalouteen. Lisäksi tarvitsemme mukaan esimerkiksi energia- ja liikennealat, uudet ratkaisut ja kasvu eivät usein synny enää vain KIRA-alaan rajautuen. Meidän tulee todella tarkastella mahdollisuuksia ennakkokuulottomasti.

Millaisissa tilanteissa  olet eniten omassa elementissäsi?

Kyllä suurin innostus ja ilo tulee eri toimijoiden yhteisten intressien ja ratkaisujen löytämisestä.

Rakennetun ympäristön merkitys ilmastotavoitteiden saavuttamisessa on tärkeä, koen tämän motivoivaksi. Parasta on, että juuri tässä on yrityksille tosi paljon liiketoiminnan, kasvun ja viennin paikkaa!

Mikä muu on sinulle omassa työssäsi tärkeintä?

Vaikka ohjelmatyö on laaja-alaista ja strategistakin, haluan nopeasti konkreettisia tuloksia, eli hyötyjä yrityksille. Niiden edellytyksenä ovat kontaktit ja yhteistyöhankkeet, joita pidän tärkeinä. Ota rohkeasti yhteyttä – testataan yhdessä ideoita!

Mia Toivanen, mia@kirafoorumi.fi, www.kirakasvuohjelma.fi
#KIRAkasvuohjelma”

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi