Järjestöjulkaisu

eKestävyys antaa pikaperehdytyksen kiertotalouteen

Kiertotalous haastaa perehtymään materiaalien uudelleenkäyttöön ja kierrätykseen.

Kirjoittaja(t)

eKestävyys-koulutus auttaa hahmottamaan, miten rakentamisessa voidaan siirtyä kiertotalouteen, tunnistaa tapoja ja keinoja mitata sen toteutumista, sekä ymmärtää, miten kestävän rakentamisen eri tavoitteet liittyvät toisiinsa.

Koulutusasiantuntija Ulla-Mari Tiainen Rakennusteollisuuden Koulutuskeskus RATEKOsta kertoo, että eKestävyys-koulutus on tiivis pikaperehdytys kiertotalouden mahdollisuuksista, haasteista ja ratkaisuista rakennusalalla. ”Se havainnollistaa, miten vaikkapa vähähiilisyys, energiatehokkuus ja kustannustehokkuus liittyvät yhteen ja käytäntöön. Esimerkiksi rakennusmateriaalien uudelleenkäyttö ja kierrätys säästävät luonnonvaroja sekä vähentävät uusien tuotteiden valmistuksessa syntyviä päästöjä ja jätettä.”

Kestävä rakentaminen ja vähähiilinen kiertotalous ovat osa globaalia muutosprosessia, ja muutoksen ymmärtäminen ja sen sisäistäminen vaatii osaamista. ”Toivottavasti mahdollisimman moni löytää koulutuksen ja innostuu sen avulla pohtimaan omaa toimintaa, sekä muuttamaan sitä ympäristöystävällisemmäksi”, Ulla-Mari Tiainen toteaa. Kiertotalous luo mahdollisuuksia ja tarjoaa rakennusalalle merkittäviä keinoja ilmastokriisin hillitsemiseksi ja luontokadon ehkäisemiseksi.

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi