Kuva: Adobestock
Järjestöjulkaisu

Herätys, sinä sankari siellä!

Kirjoittaja(t)

MONI vastuullisen yritystoiminnan kehittäjä jättää syksyn taakseen ristiriitaisin ja vähän synkinkin miettein.

Syyspimeillä uutisoitiin muun muassa, että fossiilienergia-ala saa rahoitusta yhä samoilla ehdoilla kuin vähemmän saastuttavat yhtiöt. Samaan aikaan fossiilisten polttoaineiden käyttö kasvoi edelleen, sillä yleistymisestään huolimatta fossiiliton energiantuotanto riittää tyydyttämään vain murto-osan ihmiskunnan kasvavasta energiantarpeesta.

Järin mieltä ylentävä ei ollut se tuore Eurostat-raporttikaan, jonka mukaan Suomi on EU:n pohjasakkaa kiertotalouden edistämisessä.

Varainhoitoyhtiö Blackrockin raportti puolestaan kertoi fossiilittomaan talouteen siirtymisen johtavan pulaan monista tutuistakin raaka-aineista ja nostavan niiden hintoja, mikä voi näkökulmasta ja ilmastoahdistuksen asteesta riippuen olla itkun tai ilonkin aihe.

Kurjaa on ollut tarjonta myös puskaradiossa. Nyt jos koskaan tarvitaan ilmaston ja luonnon pelastajia, mutta taantumassa moni yritys kuuluu hakevan säästöjä juuri ympäristön ja vastuullisuuden asiantuntemuksesta.

INFRAssa emme anna periksi. Haluamme valaa uskoa vastuullisuustyöhön infra-alalla ja tukea yrityksiä siinä. Rakennusalan hiili- ja luontotiekartat velvoittavatkin meitä tähän.

Talvella ja keväällä on uutta luvassa. Vuoden vaihteessa valmistuvat Oma INFRA -jäsenpalveluun vastuullisuussivut, joiden sisältöä olemme tuottaneet yhdessä jäsentemme vastuullisuusosaajien kanssa.

Ratekon Vastuullisuus rakennusalan pk-yrityksissä -koulutusmateriaali tulee INFRAn jäsenille maksutta tarjolle. Lue lisää perjantain viikkokirjeistä joulukuun alussa ja ilmianna kiinnostuksesi!

Vuonna 2024 käyttöön tulee myös uusi, pilvipohjainen vastuullisuusraportoinnin työkalu jäsenille.

Olemme jo pitkään keränneet jäsenyritysten tapaturmatietoja. Uudella järjestelmällä yritykset voivat tapaturmatietojen ilmoittamisen lisäksi tehdä hiilijalanjälkilaskentaa. Tämä lisää vastuullisuusdatan ajantasaisuutta ja tarkkuutta ja mahdollistaa yrityksille oman toiminnan vertaamisen muihin.

RAKENNETUN ympäristön ja rakentamisen vaikutus sekä ilmastoon että luontoon on suuri.

Sinä joka luet tätä, voit olla ihmiskunnan tarinassa yksi tämän hetken sankareista. On aika tunnistaa oma ja omien sidosryhmien rooli ratkaisijana ja tehdä yhdessä tarinalle hyvä loppu.

Anu-Liina Ginström
päätoimittaja
Infra-lehti

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi