”Liian harvoin tulee kurvattua kotikonnuille Itä-Suomeen, mutta niinhän se on, että Kuopio ei lähde miehestä, vaikka mies lähtee Kuopiosta”, Olli Herman sanoo. Kuvat: Sam Jamsen ja Pexels
Järjestöjulkaisu

Ei päivää ilman infraa – rock-laulajan leipä on tien päällä

Legendaarisen Popedan solistin buutseihin tänä vuonna hypännyt Olli Herman puhkuu intoa. Edessä on 30 keikan kesä suomalaisessa suvessa.

Kirjoittaja(t)

1.

Popedan keikkabussin kyydissä mennään ympäri Suomea. Ensiesiintyminen maaliskuussa jännitti niin itseä, bändiä kuin yleisöä, mutta vastaanotto oli häkellyttävän hyvä.

2.

Infraa tulee mietittyä etenkin maailmalla. Yksi muisto vie vie Britanniaan, josta löytyy mahdollisesti maailman toimimattomin keksintö: sähkösuihku, joka tuottaa lämmintä vettä ehkä sekunnin tai ei ollenkaan.

3.

Lontoossa bändibussilla kulkeminen on tuskallista. Moni asia on kaupungissa koko ajan hajalla, mistä kertovat ikuiset ”pois käytöstä” -kyltit. Ja kun Lontoossa on viikon kuljetuslakko, siellä hukutaan jätteisiin – Suomessa ei.

4.

Muusikon leipä on levällään maailmalla. Olen istunut tien päällä miljoonia kilometrejä, ja harrastan myös moottoripyöräilyä, joten teiden kunto kiinnostaa. Moni hieno maisemareitti on Suomessa harmillisen huonossa kunnossa.

5.

Muusikon työstä ei tulisi mitään ilman sähköverkkoa, sillä sitä tarvitaan rock´n rollin esittämiseen. Keikka loppuu, kun sähkökatko yllättää.

6.

On hienoa, että Suomessa voi avata hanan ja juoda vettä vaikka suoraan siitä. Elämä olisi ihan toisenlaista pulloveden varassa.

7.

Arvostan suomalaista infraa. Lähetän suuret kiitokset kaikille sen kehittäjille ja rakentajille.


Joko tiesit tämän?

Elämä jatkuu kesän jälkeen. Popeda esiintyy INFRA ry:n 70-vuotisjuhlissa Tampereella 1.11.2024.

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi