Ohjelmaennakko: Voiko rakennuksen myydä digitaalisesti?

Santeri Pyhäniemi, Vertex Systems Oy:

Kirjoittaja(t)

”Työskentelemme Vertexillä  joka päivä suunnittelun ja tiedonhallinnan tehostamisen parissa. Asiakkaamme myyvät erilaisia rakennuksia ja yli 40 vuoden aikana olemme nähneet monta kauppatapaa: yksi vannoo sarjatuotannon ja edullisemman hinnan sekä nopean toimituksen nimeen, toinen kilpailee muuntojoustavuudella ja kolmas asiakkaan unelmien toteuttamisella.

Todellisuus on usein näiden vaihtoehtojen välissä. Monesti tarvitaan useampi kierros (ja suunnitelman versio) asiakkaan ja myynnin välistä vuoropuhelua, johon suunnittelukin osallistuu materiaalien tuottajana ja päivittäjänä.

Vertexin 3D-mallin voi jakaa internetin välityksellä myyjille, jotka voivat rakentaa talon netissä asiakkaan kanssa. Tämä on ollut asiakkaillamme arkipäivää jo 10 vuoden ajan. Perustapausta voi muokata erilaisilla etukäteen suunnitelluilla valinnoilla, josta voidaan edelleen jatkosuunnittelun kautta tehdä tarvittaessa täysin yksilöllinen asiakascase.

Asiakasvalintoihin perustuvan rakennuksen piirustukset sisältäen hinnan sekä toimitussisällön syntyvät minuutissa asiakkaan nauttiessa kupin kahvia. Asiakkaillamme digitaalinen myynti on tehty myyjän ohjaamana, mutta yhtä hyvin tilauksen voi jättää kotisohvaltakin.

Tekniikan kehittyessä 3D-mallien tietosisällöt ovat käytettävissä mobiililaitteissa ja pilvessä. Myyntivaiheessa syntynyt 3D-malli on suoraan jatkojalostettavissa tuotannon suunnittelussa, joka tehostaa toimintaa.”

Lisää aiheesta Rakennuslehtilavalla torstaina 11.10. klo 10.50

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ohjelmaennakko: Voiko rakennuksen myydä digitaalisesti?”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi