Rakennuslehti tuottaa vahvan asiantuntijaohjelman FinnBuild 2018 -messuille

FinnBuild eli Suomen suurimmat rakennus- ja talotekniikkamessut järjestetään 10.-12.10. Messukeskuksessa Helsingissä.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Rakennuslehti-lavan avajaisissa keskiviikkona 10. lokakuuta klo 10 ja samalla messujen avajaisissa puhuu asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

Rakennuslehti toteuttaa torstaina 11. lokakuuta uutuutena messuilla olevalle infra-alueelle Infrapolittisen iltapäivän. Tilaisuuden aluksi liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner kertoo infra-alan ajankohtaisia kuulumisia.

Kasvua kansainväliseen suuntaan

”Tapahtumassa on selkeää kasvua kansainväliseen suuntaan”, kertoo tapahtuman myyntipäällikkö Sarita Virta. ”Tällä hetkellä on mukana yrityksiä jo 20 eri maasta, ja ne näkyvät tapahtumassa omilla maapalviljongeillaan. Erityisen paljon uusia tulijoita on Aasian ja Kauko-Idän suunnalta. Entistä suurempi kansainvälisyys näkyy myös ohjelmassa, sillä merkittävimmät keynote-puheenvuorot pidetään englanniksi”.

FinnBuildin pääteemat – digitalisaatio 2.0, muunneltavuus ja yhteiskehittäminen näkyvät ohjemassa vahvasti. Muina aiheina ovat muun muassa digitalisaation tuottavuus, älykäs rakentaminen ja resurssiviisas suunnittelu. Tapahtumassa kisataan alan opiskelijoiden SPAN-puusiltakilpailu ja julkistetaan FinnBuild Highlights -voittaja.

Rakentamisen tehokkuus puhuttaa

FinnBuildin ohjelmassa on lähes 100 asiantuntijapuheenvuoroa, joiden aiheet vaihtelevat palvelumuotoilusta lainsäädäntöön ja resurssiviisaasta suunnittelusta 2020-luvun rakentamiseen. Erityisen paljon puhuttavat digitalisaatio ja sen vaikutus rakentamisen tehokkuuteen.

”Työntekijä tarvitsee oikean tiedon, oikeat materiaalit, oikeat työkalut oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa ollakseen tehokas. Jotta digitalisaatio voisi lisätä tuottavuutta, näihin asioihin liittyvää tietoa pitäisi tuoda reaaliaikaisesti työn tekijöille ja koko toimitusverkostoon. Uudet teknologiat mahdollistavat reaaliaikaisen tilannekuvan saavuttamisen kaikille hankkeen osapuolille”, Aalto-yliopiston rakentamisen tuotantotalouden professori Olli Seppänen toteaa.

Aiheesta puhuvat FinnBuildissä Seppäsen lisäksi mm. KIRA-digi-hankkeen digipäällikkö Teemu Lehtinen sekä Liverpoolin yliopiston professori, (Professor of Digital Architectural Design), Arto Kiviniemi.

Rakentamiseen liittyvää ohjelmaa täydentävät infrarakentamiseen keskittyvän FinnBuild Infran puheenvuorot.

Tutustu Rakennuslehtilavan ohjemaan

Keskiviikko 10.10. kello 10–12 >>
Torstai 11.10. kello 10–12 >>
Perjantai 12.10. kello 13–15 >>

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennuslehti tuottaa vahvan asiantuntijaohjelman FinnBuild 2018 -messuille”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi