Hyvä laatu syntyy tahtotilasta ja asenteesta – Jukka Pekkanen Rakennusteollisuus RT

Rakennusalan Laatuteko-palkinto jaetaan Rakennuslehti Awards-tilaisuudessa torstaina 11.10. klo 17 alkaen

Kirjoittaja(t)
Mistä syntyi ajatus Laatuteko-palkinnosta?
  •  Rakennusteollisuus RT:ssä on ollut jo usean vuoden rakentamisen laatuun paneutuva kehittämisohjelma. Siinä ajattelimme, että alalla on paljon tinkimätöntä laatua tekeviä henkilöitä ja heidän esiin tuomisella ja esimerkeillä voisimme levittää hyviä toimintatapoja ja kannustaa laadun tekemiseen.
Kilpailu on osoittanut, että laadun tekijöitä löytyy mutta miksi hyvä laatu ei saa ansaitsemaansa julkisuutta?
  • Valitettavasti epäonnistumiset tuntuvat kiinnostavan enemmän, kuin hyvät esimerkit. Niistä saa hersyviä otsikoita. Ehkä hyvän esiin tuominen ja positiivisuus ei ole ihan suomalaisen toimintakulttuurin ytimessä. Täytyy kuitenkin jaksaa tuoda onnistumisia esiin, sillä uskon sillä olevan vahva motivoiva voima.
Mistä mielestäsi syntyy rakentamisen laatu?
  • Laatu on mielestäni virheettömyyttä, sujuvaa tekemisprosessia sekä asiakkaan huomioon ottamista. Osaaminen on toki tärkeää, mutta ennen kaikkea kyse on tahtotilasta ja asenteesta tehdä hyvää. Sen on huomannut myös kilpailun koko historian ajan, että jokaisella finalistilla on aina ollut vahva asenne, että tehdään hyvin.
Miten luonnehtisit tämän vuoden ehdokkaita?
  • Aiempiin vuosiin verrattuna nyt on mukana enemmän työryhmiä. Se osoittaa, että laadukas rakentaminen edellyttää hankkeessa kaikkien yhteispeliä. Kaikki kilpailuun tehdyt ehdotukset laadun tekijöistä olivat korkeatasoisia ja meillä olikin haastavaa seuloa niistä finalistit.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hyvä laatu syntyy tahtotilasta ja asenteesta – Jukka Pekkanen Rakennusteollisuus RT”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi