Heikoin lenkki hyötyy eniten rakentamisen vakioinnista

Rakentaminen ei eroa muista liiketoiminnan alueista oman laatunsa osalta. Osa lopputuloksista on erittäin korkealuokkaisia, osa heikompia. Laatutyössä yritetään parantaa koko toimialan edellytyksiä tuottaa parempaa laatua. Samalla tavoin rakennusalan toiminnan vakioinnilla pyritään tukemaan juuri heikompaa laatua tuottaneita. Kuivaketju10-kosteudenhallinta on prosessi, jolla laatua tuotetaan kaikkialla samoilla ehdoin.

Kirjoittaja(t)

Tampereen yliopiston projektipäällikkö Juha-Matti Junnonen pohti vakiointia rakennusalalla Rakentamisen Laatu RALA ry:n järjestämässä kesäpaneelissa.

 

”Kyllähän ne ammattitaitoiset ja kokeneet hoitavat kaiken, mutta kuinka sitten huonommat?  Vakioinnin tarkoituksena on nostaa keskimääräistä suoritusta. Silloin ainakin tietyt asiat tulevat tehtyä. Vakiointi on tähän ainoa keino”, Tampereen yliopiston projektipäällikkö Juha-Matti Junnonen toteaa.

Junnonen tutki Kuivaketju10-kosteudenhallinnan prosessin tunnettuutta ja käyttöä viime kesänä. Tutkimus osoitti, että Suomessa alueelliset erot ovat vielä merkittäviä järjestelmän käyttöönotossa. Rakennusvalvonnat tuntevat järjestelmän, mutta rakennushankkeeseen ryhtyvien puolella prosessin tunnettuus on vielä heikkoa. Tutkimuksen tuloksista löytyy yhteenveto Rakentamisen Laatu RALA ry:n sivuilta .

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Heikoin lenkki hyötyy eniten rakentamisen vakioinnista”

  1. Ensireaktio eli ns. heikoimmasta lenkistä (Freudian slip) vielä vähäsen:
    No kuka sitten hyötyy eniten huonosta tiedonkulusta ja ”panttaamisesta” omalla alallaan? No tietysti ne jotka omaavat sen oikean tiedon jolla markkinoida osaamistaan suhteessa muihin alansa edustajiin samaan aikaan sahatessa omaa oksaansa jolla istuvat… ja toisaalta oman pesänsä likaavat.
    Tiivistettynä: Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis joka voineen edellisen perusteella ristiä ”rakennusalaksi” Suomessa.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi