Omistusasuntojen aloitukset ovat vähentyneet Jyväskylän seudulla. Hidastuneen aloitustahdin kääntöpuoli on, että ennakkomarkkinoinnissa on paljon asuntoja. Kuva: Matti Häyrynen

Vuokra-asuntojen ylitarjonta näkyy jo markkinoilla – Oulussa haetaan yksiöihin vuokralaisia ”saalistushinnoittelulla”

Ara-asunnot pärjäävät kilpailussa vapaarahoitteisten asuntojen kanssa, vaikka sijoitusasuntojen buumi näkyy jo esimerkiksi Jyväskylässä.

Kirjoittaja(t) Mikko Kortelainen

Ara-vuokra-asuntojen rakennuttajat ovat selvinneet hyvin markkinaehtoisen tuotannon puristuksessa. Viime vuonna aloitettiin tilastojen mukaan noin 8600 asunnon rakentaminen.

Rakennuslehden Suurimmat-kysely nostaa kuitenkin esiin markkinoilla muhivan ilmiön. Vapaarahoitteista asuntotuotantoa on tehty niin paljon, että vuokra-asunnoista on paikoin jo ylitarjontaa.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Vuokra-asuntojen ylitarjonta näkyy jo markkinoilla – Oulussa haetaan yksiöihin vuokralaisia ”saalistushinnoittelulla””

  1. Vuokra-asuntoa olen oulussa hakenut jo reilun puoli vuotta. Tarjontaa ei ole tullut kuin yhden käden sormilla laskettaviksi, mutta ne hinnat, ne hinnat. Ainoa vaatimus olisi parveke. Ja kelahan hyväksyy vain n.480€ yhdeltä ihmiseltä asunnon vuokraksi. Johtuisiko ylitarjonta siis vuokrien kalleudesta? Pienetkin yksiöt ilman parveketta ovat hyvinkin hintavia. Ja tietysti siitäkin, etten ainakaan minä kelpaa vuokralaiseksi kun luottotiedot eivät ole kunnossa ja velkajärjestelyä pääsen vasta hakemaan kun on asunto. Ja työttömyydestä ilm.myös. ns.Aran vuokra-asunnoissakin on hinnat ihan tajuttomat. 40neliön kaksio oulussa 666e/kk. Ottaisin sen nyt siltikin jos saisin.

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi