Uudistunut Jokka jakaa hyviä käytäntöjä

Kestävän laadun tuottamisessa, ympäristön säästämisessä ja turvallisuudessa, jos jossain, on epäitsekkyydelle sijaa bisneksessä. Siksi kannattaa laittaa hyvä kiertämään ja jakaa osaamista ammattilaisten kesken.

Kirjoittaja(t)
Kuva: Aki Rask

Kädessäsi tai näytölläsi on ensimmäinen Jokka-lehden numero, joka ilmestyy Rakennuslehden liitteenä. Sisällön on tuottanut Rakennusteollisuus RT, mutta Rakennuslehden kyljessä jaettuna lehti leviää aiemman muutaman tuhannen sijasta yli viidellekymmenelletuhannelle alan ammattilaiselle sekä printtinä että diginä.

Alun perin Jokka oli Talonrakennusteollisuuden lehti työturvallisuudesta. Sittemmin se laajeni RT:n kaikille toimialoille ja reilut viisi vuotta sitten myös muihin kestävän rakentamisen teemoihin.

Tähän saakka RT on tehnyt lehteä jäsenyrityksilleen sekä joillekin lehden teemojen kannalta keskeisille sidosryhmille, kuten viranomaisille ja oppilaitoksille. Nyt se tavoittaa lähes kymmenkertaisen määrän lukijoita, koska pidämme tärkeänä tiedon ja kokemusten välittämistä rakentamisen kaikille osapuolille.

On kyse sitten turvallisesta työskentelystä, hiilipihiydestä tai kosteusturvallisesta rakentamisesta, jokaisen lenkin on oltava vahva. Niin tilaajalla, suunnittelijoilla, pääurakoitsijalla, aliurakoitsijoilla kuin tuoteteollisuudellakin pitää olla ymmärrys siitä, mitä haluttu lopputulos vaatii johdosta yksittäisiin työntekijöihin saakka.

Koronakriisi on osaltaan muistuttanut, kuinka tärkeää on luoda edellytykset sille, että on mahdollista toimia oikein ja minimoida riskit. Toisaalta jokaisen tulee kantaa vastuu itsestään ja omista tekemisistään sekä näiden seurauksista.

Teoillamme voi olla poikkeuksellisen kauaskantoisia ja peruuttamattomia vaikutuksia. Siksi RT viettää parhaillaan satavuotisjuhlavuottaan tunnuksella Vastuuta yli vuosisatojen.

Ja koska Jokasta ei voi puhua ilman, että joku kysyisi mitä ihmettä se tarkoittaa, kerrottakoon vielä: Jokka on rakennustelineiden pystypuita sitova, telinelautoja kannatteleva poikkipuu.

Turvallisuus – ja laajemmin vastuullisuus – on koko rakentamisen jokka.

Merja Vuoripuro
Rakennusteollisuus RT:n viestintäjohtaja

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi