SAMKin opiskelijoiden Paraisten Finnsementin vierailulla sementin valmistusprosessia selvitettiin tehtaan kattoterassilla. Kuva: Mari Kujala
Järjestöjulkaisu

Opiskelijan eväät työturvallisuuteen kätevästi verkosta

Työturvallisuuden ePerehdytys kannattaa suorittaa jo ennen työmaaopintoja tai kesätöitä.

Kirjoittaja(t)

Rakennusteollisuuden Koulutuskeskus RATEKO tarjoaa ePerehdytyksen eli rakennustyömaan työturvallisuuden sähköisen verkkokoulutuksen jo kolmatta vuotta maksutta oppilaitosten käyttöön. Tarjous on suunnattu kaikille rakennusalaa opettaville ammattikorkeakouluille ja ammattioppilaitoksille.

”ePerehdytys on käytössä jo 3900 yrityksessä. Opiskelijalle on kesätöitä hakiessa etua, jos ePerehdytys on suoritettuna”, tuotepäällikkö Panu Tuominen RATEKO:sta sanoo.

Noin 45 minuuttia kestävä verkkokoulutus käsittelee rakennustyömaan yleistä työturvallisuutta. Se tehdään kerran vuodessa, ja suoritus on voimassa 12 kuukautta kerrallaan.

Koulutus on luotu yhteistyössä alan yritysten, liittojen, järjestöjen ja viranomaistoimijoiden kesken. Jatkuva kehitystyö varmistaa sen, että perehdytysaineisto pysyy ajan tasalla.

Verkkokoulutus tehdään itsenäisesti

Satakunnan ammattikorkeakoulussa ePerehdytys on ollut käytössä jo reilun vuoden ajan. Viime syksynä kaikki rakennusalan 3. vuosikurssin opiskelijat suorittivat sen työmaaopintoja edeltävällä teoriajaksolla.

”Olemme pohtineet yritysten kanssa, mitä opiskelijoille tulisi opettaa ennen työmaalle menoa. Yritykset ovat toivoneet työturvallisuuteen perehtymistä”, rakennustekniikan lehtori Mari Kujala sanoo.

SAMKissa ensimmäisen vuoden opiskelijat suorittavat työturvallisuuskortin. ePerehdytys lisää rakennustyömaan näkökulman työturvallisuuteen ja syventää yleisen tason tietoa. Opiskelijat tekevät sen itsenäisenä oppimistehtävänä oman aikataulunsa mukaisesti.

Muille oppilaitoksille Kujala lähettää terveisiä, että kannattaa järjestää opettajalle pääkäyttäjäoikeudet Vastuu Groupin Ilmoita-palveluun heti kun ePerehdytys otetaan käyttöön.

”Alussa minun piti selvitellä asiaa mutkan kautta, jos esimerkiksi opiskelijan tunnus ei toiminut. Nyt kaikki toimii hienosti, kun sain oikeudet itselleni.”

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi