Kuva: Skanska
Järjestöjulkaisu

Kaksin aina turvallisempi!

ePerehdytys ja Työturvallisuus­keskuksen Työturvallisuuskortti  löivät hynttyynsä yhteen.

Kirjoittaja(t)

Kaksi keskeistä rakennusalan turvallisuuskouluttajaa yhdistää osaamistaan tavoitteena tehostaa koulutusta ja poistaa päällekkäisyyksiä.

Rakennusalan työturvallisuus on parantunut etenkin kymmenen viime vuoden aikana. Osaltaan siihen on ollut vaikuttamassa työturvallisuuskoulutus, josta on tarjolla erilaisia vaihtoehtoja. Kun koulutusta nyt suoraviivaistetaan, uskotaan sen parantavan koulutusta suorittavien motivaatiota turvallisuusasioihin paneutumista kohtaan.

Syksyllä käynnistyivät ensimmäiset uuden mallin mukaiset pilottikoulutukset, jotka alkavat tunnin mittaisella webinaarilla ja jatkuvat itsenäisenä verkko-opiskeluna ja tehtävien tekemisenä. Koulutus päättyy puolen päivän mittaiseen lähikoulutukseen. Kokonaisuudessaan noin kahdeksan tuntia kestävän korttikoulutuksen aikana suoritetaan sekä Työturvallisuuskortti että ePerehdytys. Monimuotoisen koulutusmallin jatkosta päätetään tammikuussa, mutta syksyn aikana saatu palaute on ollut kannustavaa ja kertoo oman työmaan turvallisuuden pohdinnan kiinnostavan ja motivoivan.

ePerehdytys on alalle muutama vuosi sitten Rakennusteollisuuden ja yritysten yhdessä kehittämä uudenlainen työturvallisuuden nettipohjainen yleisperehdytys. Suoritusmerkintä tallentuu Vastuu Groupin Taitorekisteriin, mistä tieto on helposti työmaalla luettavissa. Työturvallisuuskorttikoulutus puolestaan antaa perustiedot työympäristön vaaroista ja työsuojelusta yhteisellä teollisuuden työpaikalla.

Lisätietoja netissä:
www.rateko.fi/ekoulutus/eperehdytys ja www.tyoturvallisuuskortti.fi

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi