Kuva: Satu Kemppainen
Järjestöjulkaisu

Pienistä tunteista syntyy isoja kokonaisuuksia

Työssä pitää osata nauttia pienistä onnistumisista ja jakaa onnistumisen tunnetta koko organisaation kesken. Brasilialaisessa jujutsussa harjoituskavereiden kanssa käytävät sparraukset auttavat jaksamaan töissäkin, kertoo Aren projektinjohtaja omasta työpäivästään.

Kirjoittaja(t)

Kuka?

Olen Jukka Järvinen, 43-vuotias LVI-insinööri Espoosta. Työskentelen Are Oy:ssä projektinjohtajana. Työmaina viimeisen viiden vuoden aikana ovat olleet Olympiastadionin perusparannushanke sekä Blominmäen jäteveden puhdistamon tekniikka-projektinjohtohanke.

Millainen on työpäiväsi?

Aloitan työpäiväni seitsemän maissa. Koen olevani aamuisin tehokkaimmillani ja keskittymistä vaativat asiat saan silloin parhaiten hoidettua. Keskustelen projektihenkilöstön kanssa työasioista, pyrin kuuntelemaan ja muodostamaan käsityksen missä mennään. Palavereita mahtuu työpäivään yhdestä kahteen kappaletta.

Miten huolehdit työssä jaksamisesta?

Projektinjohdon on tärkeää pitää huolta koko työyhteisön työturvallisuudesta. Puutteellinen fyysinen kunto altistaa herkemmin myös tapaturmille. Sen takia kannustamme koko työmaan porukkaa liikkumaan. Omat työtehtäväni eivät ole fyysisesti vaativia, mutta tämänhetkinen työmaamme on pinta-alaltaan 15 hehtaaria, joten askelmäärät kyllä täyttyvät. Vaativalle työlle vastapainoa tuovat perhe ja harrastukset. Harrastan ja ohjaan brasilialaista jujutsua, joka on perinteisen japanilaisen jujutsu- ja judotekniikoiden pohjalta kehitetty kamppailu- ja itsepuolustuslaji. Lajissa keskittyminen tekniikan harjoitteluun sekä harjoituskavereiden kanssa käytävät sparraukset tyhjentävät pään hyvin työasioista.

Millaisissa tilanteissa olet eniten omassa elementissäsi ?

Koen olevani parhaimmillani ihmisten kanssa töitä tehdessä. Tulen toimeen hyvin erilaisten ihmisten parissa. Työssä pitää osata nauttia pienistä onnistumisista ja jakaa onnistumisen iloa koko organisaation kesken. En takerru epäonnistumisiin ja olen tottunut tekemään päätöksiä tarvittaessa myös nopeasti. Isossa kuvassa asioiden tulee mennä aina eteenpäin.

Miten selvität työssäsi hankalat tilanteet ?

Arjessa olemme useasti ratkomassa hankalia tilanteita. Koen pärjääväni niissä hyvin, keskustelemalla ja positiivisen asenteeni kautta. En koe haastavia tilanteita epämiellyttävinä, suhtaudun ongelmiin rationaalisesti eivätkä ne mene ihon alle. Pyrin johtamaan asioita niin, että asioista löydetään yksimielisyys ja päätös.

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi