Kuva: Johannes Tervo
Järjestöjulkaisu

Suurmuotteja ja eksoskeleton livenä

Kirjoittaja(t)

Turvapuistot ovat rakennusalan turvallisuuden koulutusratoja, joissa oppiminen tapahtuu käytännön rasteilla.

Oulussa sijaitsevassa Pohjois-Suomen Turvapuistossa harjoitellaan nyt kahdeksatta vuotta. Espoossa sijaitsevalla Rudus Turvapuistolla toimintavuosia on takanaan jo 13.

”Turvapuistojen koulutusmalli perustuu kokemukselliseen oppimiseen. Rastit kattavat rakentamisen lisäksi teollisuuden aiheita. Käytäntö on osoittanut, että lavastetut työtilanteet ja niiden havainnointi sopivat erilaisista työympäristöistä tuleville hyvin”, kertoo Olli Airaksinen Pohjois-­Suomen Turvapuistosta.

Airaksisen mukaan korona-aika on haastanut turvapuistokoulutusta. Asiaa on paikattu webinaareilla ja sähköisellä koulutusalustalla. ”Alustaa voi hyödyntää työmailla vaikkapa viikkopalavereissa tai turvavarteissa. Punaisena lankana on tässäkin saattaa ihmiset pohtimaan asioita ja keskuste­lemaan”.

Turvapuistot kehittyvät ajan mukana. Oulussa uutta edustavat suur- ja järjestelmämuottityöt. Työn alla on työergonomiaan ja kuormitukseen liittyvä rasti, jossa pääsee testaamaan ulkoisen tukirangan eksoskeletonin vaikutusta työn kuormittavuuteen. Uutta on myös koulutuskierros, jossa pääsee pohtimaan fyysisen kunnon merkitystä työhyvinvoinnille.

Turvapuistot ovat olemassa yrityksiä varten. Jos ei vielä ole mukana toiminnassa, kannattaa olla suoraan turvapuistoihin yhteydessä.

Lisätietoja saa osoitteista turvapuisto.fi/tietoa sekä pohjois-suomenturvapuisto.fi/yhteystiedot

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi