Laura Mikkola kierteli Maxpossa kummipoikansa Hugon johdolla koneesta koneeseen. INFRAn osastolla Laura ehti nauttia kupposen kahvia ja kertoa kuulumisiaan. Kuva: Saija Syväoja
Järjestöjulkaisu

Maxpo – se on kone!

Suomen suurimmille työkonemessuille Maxpoon osallistui 5.–7. toukokuuta yli 300 yritystä ja lähes 10 000 ammattilaisvierasta.

Kirjoittaja(t)

Näytettävää ja kerrottavaa riitti pitkän koronatauon jälkeen Maxpo-messuilla Hyvinkään lentokenttäalueella Erityiseksi teemaksi nousi vastuullisuus niin laitetoimittajien teknologiakehityksessä kuin kestävän infran rakentamisessa.

Messuille piipahtanut Laura Mikkola toimii työmaapäällikkönä forssalaisessa Asfaltti Alfassa.

”Asfaltti Alfa on perustettu 2013 ja toiminta-alueemme on Forssasta noin 150 kilometrin säteellä. Toteutamme kaikki kohteet maarakennuksesta asfaltointitöihin. Kalustomme on uutta ja meillä on mahtavaa porukkaa töissä”, Laura kehuu.

”Valitettavasti maailmantilanne on johtanut entistä reippaampiin kustannusten ja hintojen nousuihin. Huoli on kova Suomen pahasti rapistuvasta infrasta, jota tämä rokottaa”, hän pohtii.

Asfaltti Alfa lanseerasi keväällä Alfa Green -tuotteen. Siinä osa asfalttimassasta on CE-merkittyä Rebitumen Classic -kattohuoparouhetta, jolla on End of Waste -status.

”Alfa Green on asiakkaille, jotka haluavat vähähiilisemmän vaihtoehdon. Tuoteperhe on kehitysvaiheessa; kaveriksi olemme lanseeraamassa asfalttiteollisuudelle pidemmälle jalostetun tuotteen”, Laura kertoo.

Mikkola on tehnyt kehitysprojekteissa töitä viimeiset kaksi vuotta.

”Kierrätyksen merkitys korostuu jatkossa entisestään ja kehitystyö jatkuu. Asfaltti Alfa myös vastaanottaa puhdasta asfalttijätettä asfalttiasemillaan, jossa se murskataan ja käytetään uusioasfaltin valmistamiseen.”

”Tällä hetkellä tunnelmat ovat hyvät ja kausi vasta alussa. Toivotan kaikille Infra-lehden lukijoille aurinkoista ja työntäyteistä kesää.”

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi