Kuvassa Kirsi Lilja (vas.), Kirsi Lilja ja Antti Knuutila. Kuva: INFRA ry
Järjestöjulkaisu

Työn iloa vaikuttamistyön paraatipaikoilla

Kirsi, Pia ja Antti ovat olleet INFRA ry:n hommissa puoli vuotta. Mikä yllätti, mikä ärsyttää, mikä ilahduttaa?

Kirjoittaja(t)

Kirsi Lilja, asiantuntija,  tutkimus ja kehittäminen, tulevaisuus, digitalisaatio

”Vastaan elinkeinopolitiikan tiimissä digitalisaatio- ja innovaatioasioista. Vaikutan työryhmissä, teen selvityksiä ja lausuntoja, pidän yhteyttä sidosryhmiin. On tärkeää tukea yrityksiä digitalisoituvassa maailmassa kilpailukyvyn, tuottavuuden ja yhä parempien ratkaisujen hiomisessa. Siitä hyötyy koko yhteiskunta. INFRAlla yllätti urakointiyritysten miesvaltaisuus. Tilaajina ja suunnittelijoina toimii kuitenkin paljon naisia. Jäsenistön perheyrityksistä löytyisi varmasti paljon päteviä naispuolisia luottamushenkilöitä INFRAn luottamustoimiin. Kaikkinensa tämä on unelmaduuni! Kävely toimistolle Helsingin paraatipaikkojen ohi saa päivittäin hyvälle tuulelle. Infratoimialan erityispiirteitä täytyy kyllä välillä puolustaa aika reippaasti rakennussektorilla. Vaikuttamistyö on perinteisesti liikkunut talonrakentamisen ympärillä.”

Pia Kilpeläinen, lakiasiainpäällikkö, työehdot, sopimusjuridiikka  ja muu lakiapu jäsenille

”Autan jäseniä kaikenlaisissa lakiasioissa. Tavoite on, että yritykset saavat apua ongelmiinsa ja infra-alan toimintaympäristö on ja pysyy sellaisena, että yritystoiminta on mahdollisimman sujuvaa. Antoisaa työssäni on, kun pystyn auttamaan tai ainakin kuuntelemaan ja viemään tarvittaessa yritysten kohtaamia haasteita eteenpäin ratkaisujen löytämiseksi. INFRAlla minut ovat yllättäneet todella mukavat työkaverit ja piirien hieno toiminta. Odotan innolla, että onnistun kutsumaan itseni kylään eri puolille Suomea. Poikkeuksetta kaikki yhteydenotot jäsenyrityksiltä ovat olleet antoisia. Lakimiehenä olen toiminut parikymmentä vuotta, eikä alanvalinta kaduta. Juuri nyt iloa tuottavat työkaverit, lähestyvä kesä ja se, että vihdoin pääsee tapaamaan ihmisiä.”

Antti Knuutila, asiantuntija, koulutus ja nuoret

”On tärkeää varmistaa osaavan työvoiman riittävyys alalla aktiivisella vaikuttamis- ja vetovoimatyöllä, koulutusten laatua kehittämällä sekä alan täydennyskoulutustarpeista huolehtimalla. Aloittaessani yllätyin eniten jäsenkunnan monipuolisuudesta. Laaja kattaus erilaisia ja -kokoisia yrityksiä on aktiivisesti liiton toiminnassa

mukana. Se on rikkaus. Eniten ärsyttää, kun tajuaa, että työvoiman saatavuuden osalta maailmaa ei saa valmiiksi. Isot laivat kääntyvät hitaasti. Tekemisessä pitääkin nähdä iso kuva; pieni muutos yhdessä asiassa voi ajan ja määrän myö-

tä ollakin iso tekijä. Avain on monet pienet tekijät ja hereillä olo kaikissa asiaan vaikuttavissa konteksteissa. Parasta on nähdä innokkaita nuoria, jotka ajattelevat tulevaisuuttaan ja tekevät aktiivisesti töitä sen eteen. Ilahduttaa tajuta, että näitä tulevaisuuden tekijöitä on oikeasti nuorista suurin osa.”


Ota yhteyttä!

INFRAn keskusliiton henkilöstö
INFRAn yhteyshenkilöt alueilla

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi