Palapelitehtävässä raahataan vähähiilisen rakennuksen palat oikeille paikoilleen. Kuva: RAKI
Järjestöjulkaisu

Rakentamisen kiertotalous käytännön teoiksi verkkokoulutuksella

Kiertotalous tarjoaa keinoja ilmastokriisin hillitsemiseksi, mutta vaatii osaamisen kehittämistä.

Kirjoittaja(t)

Rakennettu ympäristö aiheuttaa yli kolmanneksen kaikista Suomen kasvihuonekaasupäästöistä, joten rakennusalalla on mahdollisuus olla edelläkävijä päästöjen ja luonnonvarojen käytön vähentämisessä. Rakentaminen ja kiertotalous RAKI -koulutus tutustuttaa käytännönläheisesti siihen, mitä kaikkea kiertotalous tarkoittaa rakentamisessa ja kuinka päästöjä sekä ympäristövaikutuksia voidaan hillitä.

”RAKI-verkkokoulutus syntyi rakennusalan yritysten toiveesta ja huolesta, että alalla ei ole kattavaa, konkreettista kiertotalouskoulutusta. Tieto ja koulutus ovat olleet hajallaan ja alan kiertotalousosaaminen on vasta kehittymässä”, kertoo rehtori Heidi Husari koulutuksen toteuttaneesta Rakennusteollisuuden koulutuskeskus RATEKOsta.

Talonrakennustuotantoon keskittyvä RAKI-koulutus auttaa ymmärtämään, miksi rakennusalan on siirryttävä vähähiiliseen kiertotalouteen. Koulutuksessa käydään läpi muun muassa  nykyistä ja tulevaa lainsäädäntöä, erilaisia ohjauskeinoja ja mittareita, rakennusvaiheessa tehtäviä valintoja sekä keinoja, joilla vaikutetaan rakennuksen energiankäyttöön sen elinkaaren eri vaiheissa.

Koulutus tukee kestävän rakentamisen ajattelu- ja toimintatapojen omaksumista ja uusien työtapojen viemistä käytäntöön läpi koko rakentamisen ketjun.

Tutustu koulutukseen: www.rakikoulutus.fi

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi