Järjestöjulkaisu

#Siistiraksa sai liikkeelle

Syksyllä järjestettiin siisteyteen kannustavia siivoustalkoita #siistiraksa-kampanjan tiimoilta. Kolme roskapihteihin Helsingin Kalasatamassa tarttunutta henkilöä kertoo, miksi siisteys kannattaa.

Kirjoittaja(t)

Jukka Moisio, SRV, Kalasataman neljännen tornitalon Vision työmaan työnjohtaja

Lähdin mukaan talkoisiin siivoamaan ja katsomaan mitä roskia Kalasataman alueella leviää. Teemme omalla työmaalla joka viikko katsauksen sisä- ja ulkopuolen siisteyteen. Sekin pitää muistaa, ettei aiheuteta haittaa ulkopuolisille ja alueen asukkaille. Kyllä tämä on ennestään tuttua hommaa.

Vastaan Vision työmaalogistiikasta, ja järjestys ja siisteys ovat omassa työssäni keskeisiä juttuja. Kun tavaraa tulee työmaalle sisään, on jokaisen velvollisuus huolehtia, että työmaa on siistissä kunnossa ja tavarat ja henkilöt liikkuvat turvallisesti. Kun jokainen urakoitsija hoitaa omat välineensä – roskat mukaan lukien – pois työn loputtua, pääsee seuraava urakoitsija silloin hyvin jatkamaan. Asiassa on päästy viime vuosina eteenpäin, mutta vielä on asenteissa parannettavaa jätteiden kierrätyksen ja siisteyden suhteen.

Helmi Loukonen, ympäristö­asiantuntija, ja Johanna  Pakarinen, HSE-asiantuntija, Skanska

On todella tärkeää miltä työmaiden ympäristössä näyttää, ja siinä siisteydellä on suuri merkitys. Roskat eivät saa päästä leviämään, jokaisen rakennusliikkeen tulisi kantaa siitä omalta osaltaan vastuu. Asun itse Kalasataman alueella, ja tulin mukaan siivoustalkoisiin vanhempainvapaalta. Olen huomannut, että lapset löytävät helposti roskia leikkeihin. Jos niitä lentelee alueella, seassa voi olla vaarallistakin jätettä. Pistetään siisteys kuntoon kaikilla työmailla, Helmi sanoo.

Johanna Pakarinen kertoo, että Skanskassa on tavoitteena vähentää maahan päätyvien roskien määrää jo ennaltaehkäisevästi. Aiheesta koulutetaan ja järjestetään tietoiskuja, jotta asiaan kiinnitettäisiin enemmän huomiota. Siisteydellä on työmaa-aidan sisäpuolella merkitystä myös työssä jaksamisen ja viihtymisen sekä työn tuottavuuden kannalta. Skanska on rakentanut Kalasataman ympäristössä paljon ja siksikin on tärkeää, että annamme myös jotain alueen asukkaille: siistin asuinympäristön alusta lähtien, Johanna painottaa.

Kuvassa: Skanskan Helmi Loukonen (vas.) ja Johanna Pakarinen osallistuivat siivoustalkoisiin.

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi