Järjestöjulkaisu

Investoi välittämiseen

Työelämä on murroksessa ja työssä jaksaminen voi tehdä monille tiukkaa. Työhyvinvointiin satsaaminen on silloin parasta lääkettä. Tässä siihen kolme näkemystä.

Kirjoittaja(t)

Anna Nyrhinen, johtava lakimies, Merikratos Oy

Saan työssäni olla mukana kehittämässä parempaa työelämää upean tiimin kanssa. Ajattelen, että erityisesti mielen hyvinvoinnilla ja sen myötä työssä käytettävissä olevilla voimavaroilla on merkittävä yhteys työssä jaksamiseen ja työsuoritukseen.

Työhyvinvointi on keskeinen tekijä työssään menestyvien yksilöiden ja organisaatioiden taustalla. Työhyvinvointiin panostaminen lisää työn viihtyvyyttä, ehkäisee sairaslomia, sitouttaa organisaatioon ja parantaa työsuoritusta. Olen vakuuttunut siitä, että ihmisten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lisääminen erilaisin mielen hyvinvoinnin palveluin on investointi ihmisiin ja tulevaisuuteen.

Mikko Satuli, henkilöstöjohtaja, Lujabetoni Oy

Työssäni vastaan HR-toimintojen strategisesta ja operatiivisesta toiminnasta Lujabetonilla. Olen intohimoinen kehittäjä ja haen mielelläni uusia, innovatiivisia ratkaisuja erilaisiin haasteisiin.

Eräs mieliaiheistani on henkilöstön hyvinvointi. Panostamalla henkilöstön kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin takaamme paremman motivaation ja sitä kautta tuottavuuden ja liiketuloksen. Yhteen sanaan tiivistettynä hyvinvointia voi edistää parhaiten välittämällä. Välittämällä siitä, mitä henkilöstölle kuuluu ja välittämällä siitä, millä tavalla saamme nuo kuulumiset vielä hiukan paremmaksi. Unohtamatta sitä, että välittäminen on myös rajojen asettamista.

Kimmo Anttonen, aluepäällikkö, Talonrakennusteollisuus ry

Omassa työssäni toimin laajasti rakennusalan persoonallisena edunvalvojana. Työnkuvani on rakennusalan monipuolisin ja saan olla kehittämässä yhteistyötä koulutus- ja sopimusjärjestelmässä, rakennusalan sisällä  sekä maanpuolustuksessa. Minulle tärkeintä työssäni on turvallisempi, kestävämpi ja sujuvampi huominen.

Työhyvinvointiin satsaaminen on välttämätön osa kehitystä. Työn tuottavuus ja yhteiskunnan kehitys syntyvät ihmisistä. Teen myös ratkaisukeskeisen terapeutin työtä ja näen ihmisten kykypotentiaalin kokonaisvaltaisesti. Työhyvinvointia tulee edistää luomalla matalan kynnyksen kohtaamispalveluita ja tukemalla yksilön omaa vastuuta hyvinvoinnista ja liikunnasta.

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi