”Ukonniemen urheilukentällä ei kierretty esteitä vaan ylitettiin ne tarkasti”, Mikko ja Jarkko Ovaska muistelevat juoksuradalla mieleenpainuvinta työmaataan. Kuva: Alvaro Acosta
Järjestöjulkaisu

Kunnossapitoa suurella sydämellä

INFRAn jäsenyrittäjä Koneurakointi Ovaska pitää Imatralla katuja ja liikuntapaikkoja kunnossa sekä teollisuusalueita siistinä. Vapaa-ajalla hoituvat myös soittohommat.

Kirjoittaja(t)

Koneurakointi Ovaskaa pyörittävät veljekset Mikko ja Jarkko Ovaska. Vanhempi veli Mikko toimii toimitusjohtajana ja Jarkko vastaa hankinnoista.

Mikko nostaa yrityksen menestystekijöiksi hyvät työntekijät ja yhteishengen.

Molemmat mainitsevat mieleenpainuvimmaksi urakaksi Imatran kaupungille vuonna 2018 tehdyn Ukonniemen urheilukentän saneerauksen.

”Ei olisi etukäteen uskonut, että se on niin timantin tarkkaa ja vaativaa hommaa. Esimerkiksi juoksuradan pohja tehtiin pieteetillä”, Mikko muistelee.

”Koko miljöö rakennettiin käytännössä uudelleen”, jatkaa Jarkko.

Palaute lämmittää

Ukonniemen kentän laidalla on kyltti, jossa kerrotaan, kuka kentän saneerauksen on tehnyt.

”Se lämmittää erityisesti, koska saimme hyvää palautetta urakasta. Meillä oli urakan lopuksi uudella kentällä jalkapallomatsi Imatran kaupungin kanssa. Kaupunki jäi sillä kertaa kakkoseksi”, Jarkko kertoo.

Ovaskoilla on liikuntapaikkojen rakentamiskokemusta enemmänkin: ”Viime viikolla luovutimme kesän Power Cup -turnausta varten noin sata lentiskenttää. Power Cup pelataan Imatralla 8.–11.6., ja pelaamassa on noin 850 joukkuetta.”

”Kaikki hankkeet, jotka on saatu kunnialla maaliin ovat omalla tavallaan mieleenpainuvia. Jos vielä sekä urakoitsija että varsinkin tilaaja ovat tyytyväisiä niin avot”, Mikko mainitsee.

Isän viitoittamalla tiellä

Veljesten rakkaus lajiin syttyi aikanaan isän traktorissa.

”Isäukko teki traktorilla kunnossapitoa. Siellä me vedimme päiväunia kopin takaosassa ja söimme leipiä. Niillä eväillä ei voinut muuta kuin hakeutua itsekin alalle. Jo silloin huomasin, kuinka merkityksellistä työtä kunnossapito on. Peruskoulun jälkeen olisin päässyt Joensuun konservatorioon opiskelemaan, mutta veli sai ylipuhuttua jäämään yritykseen töihin”, Jarkko kertoo.

Mikko taas on saanut puusepän koulutuksen, mutta sora-auton ajaminen tuntui nuoresta miehestä niin mielekkäältä, että puutyöt jäivät. Yrityksen veljet perustivat vuonna 2000.

Oman kylän miehet (vas. Nevalainen, Hammaren, Pellinen ja Ovaska) viihdyttävät INFRA23-tapahtumassa 3.–5.11. Holiday Club Saimaalla. Oletko jo ilmoittautunut? Lue lisää omainfra.fi/INFRA23. Kuva: Nestography, Nestori Lönngrèn

Kesän kiireitä – cha, cha, cha

Kesä on infrassa sesonkiaikaa, ja näin on Ovaskoillakin.

Jarkkoa pitää kesällä kiireisenä töiden lisäksi soittokeikat. Hän soittaa rumpuja ”Oman kylän miehet” – yhtyeessä.

”Innostuin soittamisesta noin kymmenvuotiaana. Siskon miehellä oli bändi ja näin ensimmäistä kertaa rummut. Se oli menoa!”

Nykyisellä kokoonpanolla Oman kylän miehet on kiertänyt vuodesta 2020.

”Bändin solisti Mika Hammaren on ollut yrityksessämme jo 20 vuotta töissä. Basisti Terho Nevalainen oli myös pitkään meillä töissä. Kitaraa soittaa Jouni Pellinen”, Jarkko kertoo.

”Kesällä menisi soittaessa kaikki viikonloput, jos näin haluaisimme. Pakko on perheellisen ja töissä käyvän kuitenkin välillä levätä ja puuhata muuta. Kesällä vietän kaiken mahdollisen vapaa-aikani mökillä ja matkustelen mielelläni.”

Mikko Ovaskallakin sydän sykähtelee musiikin rytmiin.  Hän on nuoruudessaan harrastanut aktiivisesti kilpatanssia.

”Siitä on tosin jo aikaa. Nykyisin hurauttelen sähköpyörälenkkejä, kun töiltäni ehdin”, Mikko Ovaska kertoo.


Koneurakointi Ovaska Oy

  • Kotipaikka Imatra
  • Työntekijöitä 34
  • Liikevaihto 4–5 milj. €
  • INFRAn jäseneksi 2012

Ovaska tarjoaa kokonaisvaltaista urakointia, tuntitöitä ja kunnossapitoa lähinnä Imatran kaupungille ja paikalliselle teollisuudelle.

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi