Kuvassa esimerkki RatuPakin nelikentästä.
Järjestöjulkaisu

Tärkeän työkalun uudistus saa kentältä kehuja

Ratu on toimiva  työkalu niin työmaiden nuorelle väelle kuin kokeneille konkareille. Uudistus on parantanut Ratun käytettävyyttä entisestään, ja palaute on ollut todella hyvää.

Kirjoittaja(t)

Digitaalisena tietopakettina ja työkaluna palveleva Ratu nopeuttaa ja yksinkertaistaa tekemistä rakennushankkeissa.

Selainpohjainen Ratu on nyt entistäkin ehompi, sillä sitä on uudistettu kentän toiveiden mukaisesti. Uudistus on tehnyt Ratusta yhä helppokäyttöisemmän ja käytännön vaatimuksiin paremmin vastaavan.

Ratussa on kussakin työvaiheessa tarvittavat tiedot menekistä ja työn kestosta, työmenetelmistä sekä laadun ja työturvallisuuden varmistamisesta.

Tietoja pääsee katsomaan ja laskelmia voi tehdä tietokoneella tai kännykällä.

Uudistuksen myötä tarve tulostaa perinteisiä pdf-muotoisia ”Ratukortteja” jää historiaan. Paksujen paperinippujen sijaan tieto on nyt kompaktissa paketissa helposti saatavilla.

Uudistus mahdollistaa myös sen, että tietoja voidaan päivittää hyvin nopeasti, yön yli.

Kentältä Ratun uudistamisesta saatu palaute on ollut todella hyvää. Kehuttu uudistus tuo Ratulle varmasti lisää uskollisia käyttäjiä.

Tärkeän työvälineen uudistaminen ei lopu tähän. Pyrkimyksenä on lisätä Ratuun jatkossakin materiaalia, jonka käyttäjät mieltävät itselleen hyödylliseksi.

Varsinkin nuorempi polvi on tottunut katsomaan ohjeita videolta, joten niitä ja kuvia on tulossa Ratuun lisää.

Ratu on mitä mainioin työkalu erityisesti työnjohtoon tulevalle nuorelle väelle. Jatkuvasti päivittyvän digitaalisen tiedon käyttö varmistaa, että laadunvarmistukseen ja työturvallisuuteen liittyvät asiat opitaan heti alussa oikein. Hyödyksi ovat myös menekin ja työajan laskentaan sekä työmenetelmiin liittyvät sisällöt.

Ratu on toki hyvä taustatuki myös kokeneille ja pitkään työmailla olleille henkilöille.


Kattavasti tarvittavaa tietoa ja laskupohjia

RatuPakki sisältää tietoa menekistä, työmenetelmistä sekä laadun ja työturvallisuuden varmistamisesta. 

RatuPakki on työväline ja tietolähde. Se sisältää kattavasti rakennushankkeiden suunnittelussa ja työn toteuttamisessa tarvittavaa tietoa. Niin uudis- kuin korjausrakentamisessa tarvittava data on koottu helposti käytettäviin nelikenttiin.

Jokaisesta työvaiheesta on RatuPakissa valmiiksi pureskeltua tietoa menekistä ja työn kestosta, työmenetelmistä sekä työturvallisuuden ja laadun varmistamisesta. Menekin ja työn keston määrittämiseen on tarjolla myös helppokäyttöiset laskurit. Lisäksi mukana on linkkejä heille, jotka haluavat perehtyä aiheeseen tarkemmin.

RatuPakki varmistaa, ettei tietoa tarvitse työmailla etsiä hakupalveluista tai muualta netin syövereistä. Etuna voidaan pitää myös sitä, että niin työturvallisuuden kuin laadun varmistaminen kulkevat mukana jokaisessa työvaiheessa ja ne ovat sisäänrakennettuna kaikkeen tekemiseen.

Toukokuussa RatuPakkiin tulee lisää työkaluja laadunvarmistukseen.

RatuPakkia voi hyödyntää niin tarjouslaskennassa, aikataulusuunnittelussa, turvallisuussuunnittelussa, laadunvarmistuksessa kuin työntekijöiden perehdytyksessä. Se sopii tietolähteeksi ja työvälineeksi työmaille, urakoitsijoille, tilaajille, rakennuttajille, suunnittelijoille, rakennusliikkeille ja opiskelijoille.

Työvaiheiden nelikenttäkuvaukset voi liittää mukaan tarjouspyyntöihin. Se varmistaa, että tarjouksen jättävillä urakoitsijoilla on selkeä käsitys tilaajan vaatimuksista.

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi