”Minulla oli iso stressi, saanko valmistuttuani työpaikkaa infra-alalta mutta nyt on helpottanut”, Destialla työnjohtajana työskentelevä Karoliina toteaa. Kuva: Karoliina Huusko
Järjestöjulkaisu

Vastavalmistunut tarvitsee työpaikan!

”Alalle on todella hankala päästä, jos yritykset eivät palkkaa vastavalmistunutta”, Karoliina Huusko lataa. Karoliina pääsi nollakokemuksella työnjohtajaksi.

Kirjoittaja(t)

Karoliina Huusko, 23, valmistui toukokuussa 2022 Oulun ammattikorkeakoulusta yhdyskuntatekniikan rakennusinsinööriksi. Hän valitsi mielenkiintoisen infra-alan toisena opiskeluvuotenaan.

”Kun pääsin opiskelemaan, ajattelin päätyväni taloja rakentamaan. Infra alkoi kiinnostamaan opiskelun edetessä”, Karoliina Huusko kertoo.

”Inframaailma on kiehtovampi ja kiinnostavampi kuin talopuoli. Lisäksi infra-alalla voi työskennellä muuallakin kuin työmaalla. Esimerkiksi rakennusinsinöörinä voi työskennellä monipuolisesti erikoistyöyrityksissä. Vaihtoehtoja on.”

Kun Karoliina pääsi tiepuolen konsulttiyritykseen harjoittelijaksi, ala oli vienyt lopullisesti sydämen.

”Halusin päästä rakentamaan infraa”, summaa Karoliina.

”Propsit naisvoittoisista työmaista”

Tällä hetkellä Karoliina toimii Destia Railin ratatyömaalla työnjohtajana. Destian työmaat ovat hänestä yllättävän naisvoittoisia, vaikka OAMK:n infra-alan opiskelijoista naisia oli melko vähän. Talopuolella tilanne oli tasapuolisempi.

”En tiedä, onko tämä erityisesti Destian linja − propsit siitä heille! Tilanne ei välttämättä ole yhtä tasapuolinen muilla infratyömailla.”

”Työmaalla olen huomannut, että avoin kommunikaatio on kaiken A ja O. Ilman sitä hommat eivät toimi. Kommunikaation puutteesta johtuvat vahingot saattavat olla suuria euroissa, työturvallisuudessa sekä työilmapiirissä.”

Karoliina Huusko on tyytyväinen, että pääsi harjoittelijaksi infra-alalle jo opiskeluaikana ja nollatyömaakokemuksella työnjohtajaksi.

”Alalle on todella hankala päästä, jos yritykset eivät palkkaa vastavalmistunutta töihin. Destialla minuun luotettiin ja pääsin näyttämään, mitä osaan”, kehuu Karoliina työnantajaansa.

”Minua motivoi työmaalla erityisesti vastuunkanto. Se pitää mielenkiinnon yllä töihin. Lisäksi haluan oppia monipuolisesti erilaisia alan töitä.”

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi