Kuva: RT
Järjestöjulkaisu

Oppia ikä kaikki – kiertotalouden verkkokoulutus

Kiertotalous on rakennusalalle mahdollisuus kehittyä ja uudistaa toimintaa.

Kirjoittaja(t)

Suomen tavoite on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä, mikä tarkoittaa uusien asioiden omaksumista ja oppimista. eKestävyys-verkkokoulutus tarkastelee erilaisia mahdollisuuksia ja keinoja päästöjen hillitsemiseksi. Se kirkastaa ja konkretisoi, mitä kiertotalous tarkoittaa rakentamisessa. Verkkokoulutus kokoaa rakentamisen hiilineutraalin kiertotalouden edistämistä koskevat perustiedot yhteen ja havainnollistaa muun muassa, miten vähähiilisyys, energiatehokkuus ja kustannustehokkuus liittyvät yhteen ja käytäntöön, sekä mitä mahdollisuuksia ja keinoja alalla on päästöjen hillitsemiseksi. Verkkokoulutuksessa käydään läpi esimerkiksi lainsäädäntöä, ohjauskeinoja ja mittareita, sekä rakennusvaiheessa tehtäviä valintoja ja keinoja, joilla vaikutetaan rakennuksen energiankäyttöön sen elinkaaren eri vaiheissa. eKestävyys-koulutus lisää ymmärrystä kestävän rakentamisen ja vähähiilisen kiertotalouden tavoitteiden merkityksestä ja riippuvuussuhteista sekä opettaa arvioimaan eri toimenpiteiden vaikutuksia. Se myös auttaa omaksumaan vähähiilisen kiertotalouden ajattelu- ja toimintamalleja sekä kehittämään, lisäämään ja tukemaan vähähiilistä kiertotaloutta yhdessä muiden kanssa. Rakennusteollisuus RT, Rakennusteollisuuden Koulutuskeskus RATEKO ja Suomen Rakennusmedia Oy ylläpitävät ja kehittävät eKestävyyttä.

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi