Rakennuslehden lukijapaneelin mielestä Suomen parhaat rakennusliikkeiden johtajat ovat Hannu Lehto, Kari Kauniskangas ja Tuomas Särkilahti.

Rakennuslehden lukijoiden kärkikolmikko yritysjohtajista: Lehto, Kauniskangas ja Särkilahti

Lehto Groupin toimitusjohtaja Hannu Lehto on Rakennuslehden lukijoiden mielestä Suomen paras ja innovatiivisin rakennusliikkeen toimitusjohtaja. Lehto on myös tunnistetuin johtaja.

Kirjoittaja(t) Tapio Kivistö

Rakennuslehti kysyi rakennusliikkeisiin liittyviä kysymyksiä uudelta lukijapaneelilta, johon on rekrytoitu noin 500 lehden lukijaa.

Toukokuussa toteutetussa kyselyssä paneelin osallistujille esitettiin muun muassa nimilista kymmenen suurimman rakennusliikkeen toimitusjohtajasta. Vastaajia pyydettiin nimeämään, minkä yhtiön johtaja kyseinen henkilö on. Kymmenen lista perustui Rakennuslehden Suurimmat-selvityksen järjestykseen.

Tässä tunnistamistehtävässä lukijat noteerasivat parhaiten Hannu Lehdon. 65 prosenttia vastaajista osasi nimetä oikean yrityksen hänen kohdallaan. Tehtävää tietysti helpotti se, että yhtiö kantaa perustajansa nimeä. Toiseksi tunnetuin oli YIT:n toimitusjohtaja Kari Kauniskangas, jonka osasi liittää oikeaan yhtiöön 45 prosenttia vastaajista ja kolmanneksi tunnetuin Skanskan Tuomas Särkilahti (38 %).

Kun vastaajina olivat rakennusalan koulutetut asiantuntijat, suurten rakennusliikkeiden johtajien tunnettuutta voi pitää melko heikkona. Esimerkiksi vain 28 prosenttia osasi liittää paljon julkisuudessa olevan Juha Metsälän Pohjola Rakennukseen. Constin Esa Korkeelan tunnisti oikeaan yhtiöön vain noin joka kymmenes vastaaja.

”Kehittäjä ja hyvien avausten tekijä”

Hannu Lehto nousi myös ykköseksi, kun lukijapaneelia pyydettiin nimeämään Suomen tämän hetken paras ja innovatiivisin rakennusliikkeen johtaja. Kysymyksessä oli lueteltu kymmenen suurimman yhtiön johtajien nimet, mutta vastaajat pystyivät myös nimeämään kenet tahansa muun toimitusjohtajan.

Panelisteista 26 prosenttia piti Lehtoa ykkösjohtajana rakennusalalla. 14 prosenttia oli YIT:n Kari Kauniskankaan ja 10 prosenttia Skanskan Tuomas Särkilahden kannalla. Tarjotun listan ulkopuolelta ääniä sai muun muassa Firan Jussi Aho.
Kyselyyn vastanneet saivat myös perustella valintaansa. Hannu Lehtoa Rakennuslehden lukijat pitävät kehittäjänä ja hyvien avausten tekijänä sekä uudenlaisen toimintamallin jalkauttajana.

”Panostanut suunnitelmallisesti uusien menetelmien käyttöönottoon tuotantoon”, totesi yksi vastaajista.
Moni mainitsi yrityksen nopean kasvun ja sen johtamisen. Myös yrityksen iskulause talousohjatusta rakentamisesta mainittiin.

”Tullut pörssilistauksen jälkeen aggressiivisesti kilpailuun ja kehittää halvempia tapoja rakentaa”, luonnehti eräs vastaaja.

Hannu Lehdon haastattelun voit lukea täältä.

Kauniskangasta ja Särkilahtea arvostetaan kehittäjinä

Kärkikolmikosta YIT:n Kari Kauniskangasta panelististit pitivät edistyksellisenä, jämäkkänä johtajana ja hyvänä esiintyjänä.

Kauniskangasta pidetään rakentamisen laadun kehittäjänä. ”Pitkäjänteistä kehitystä ja muutosta rakentamiseen ja rakentamisen kulttuuriin”, kirjoitti yksi vastaajista.

Skanskan Tuomas Särkilahtea panelistit pitivät rakennusalan laaja-alaisena ymmärtäjänä, jolla on uusia ja mielenkiintoisia ideoita. ”Huomioi digitaalisaation ja diversiteetin vaikutukset tuottavuuteen”, arvioi eräs panelisteista.

Myös Särkilahden toiminta Suomen rakennusinsinöörien liiton puheenjohtajana on ollut alan ammattilaisten mieleen: ” Hoiti hyvin RIL:n puheenjohtajuuskauden.”

Rakennuslehden lukijapaneelikyselyn on toteuttanut tutkimusyhtiö IRO Research. Paneeliin on rekrytoitu yhteensä noin 500 Rakennuslehden lukijaa. Heille esitetään kuukauden kahden välein Rakennuslehteen ja rakennusalaan liittyviä kysymyksiä, joihin panelistit vastaavat netin kautta. Yksittäiseen kyselyyn osallistuu tyypillisesti noin 150 vastaajaa.

”Tämä ryhmä edustaa hyvin Rakennuslehden lukijoita ja kysely kertoo varsin luotettavasti, mitä lukijat ajattelevat. Tulokset kertovat myös yleisemmin suomalaisten rakennusalan koulutettujen asiantuntijoiden näkemyksistä”, sanoo asiakkuusjohtaja Sylva Vahtera IROsta.

Lisää paneelista voit lukea täältä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennuslehden lukijoiden kärkikolmikko yritysjohtajista: Lehto, Kauniskangas ja Särkilahti”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi