Ohjelmaennakko: Miten kiertotaloutta hyödynnetään energiasuunnittelussa?

Niina Laasonen, energia- ja ympäristöasioiden asiantuntija Sweco:

Kirjoittaja(t)

”Alueellisella energiasuunnittelulla tavoitellaan energiavirtojen hyödyntämistä alueen sisällä, jolloin esimerkiksi päivittäistavarakauppa ei puhalla ylimääräistä lämpöään pakastimista taivaalle, vaan kierrättää sen rakennuksen sisällä ja tämän jälkeen muiden alueella olevien rakennusten käytettäväksi.

Alue-energiasuunnittelun yhteydessä voidaan myös optimoida rakennustyypeittäin rakennusmassoja ja niiden aukotuksia siten, että alueellinen energiatehokkuus saadaan huippuunsa.

Aluetason energiasuunnittelun avulla voidaan suunnitella ja mitoittaa alueellinen energiainfrastruktuuri, laatia suunnitteluohjeet tai tavoitteet rakennusten energiajärjestelmille sekä edistää uusiutuvan energian käyttöä. Aluetason suunnittelun ansiosta energiajärjestelmiin liittyvät alkuinvestoinnit saadaan pienemmiksi, ostoenergiantarve vähenee ja elinkaaren aikaiset käyttökustannukset ja päästöt pienenevät.”

Lisää aiheesta Rakennuslehti-lavalla
perjantaina 12.10. Klo 13.50

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ohjelmaennakko: Miten kiertotaloutta hyödynnetään energiasuunnittelussa?”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi