Vuoden Työmaa -kilpailun raadin puheenjohtaja toimitusjohtaja Hannu Järveläinen RKL: Kilpailu kirittää niin yrityksiä kuin tekijöitä

Kirjoittaja(t)
  1. Millainen merkitys Vuoden Työmaa -kilpailulla on mielestäsi rakennusalalle?

Merkitys on suuri. Kilpailu saa näkyvyyttä ja sitä seurataan mielenkiinnolla. Sanoisin, että kilpailusta on muodostunut oiva brändi.

  1. Millaiseksi arvioisit tämän vuoden ehdokkaiden tasoa?

Taso on hyvä. On havaittavissa, että osallistujat miettivät huolella kohteensa, mitkä ilmoittavat kisaan. Jälleen on ehdolla hyvin erilaisia kohteita niin talon- ja infrarakentamisen sektoreilta.

Korkea taso ja kohteiden erilaisuus asettaa raadin haastavan tehtävän eteen ja erot kohteiden välillä voivat olla hiuksenhienoja.

  1. Mitkä seikat nousivat mielestäsi myönteisimmin esiin?

Johtamiseen on panostettu; on uusia innovaatioita niin projektien hallintaa ja rakentamiseen. Työturvallisuus ja laatu ovat myös keskeisessä asemassa.

  1. Millaisia haasteita jää edelleen työmaille tulevaisuudessa ratkottavaksi?

Maailma ei ole valmis. Asioita riittää kehitettäväksi; johtaminen organisaatioiden eri tasoilla on suuri haaste monikansallisessa työtekijäjoukossa, aliurakoitsijahallinnassa ja tiukoissa aikataulupaineissa. Laatuasiat ovat myös kokonaisuus, missä ei saa levätä laakereillaan vaan sitä on kehitettävä koko ajan. Digitaalinen maailma on jo vahvasti myös osa rakentamisen maailmaa ja sen edelleen kehittyessä huimasti on iso haaste ja mahdollisuus hyödyntää digitalisuutta. Se vaatii vahvaa koulutusta kulttuurimuutosta alalle.

  1. Kirittääkö Vuoden Työmaan kaltainen kilpailu tekijöitä ja yrityksiä parempiin suorituksiin?

Minun mielestäni kilpailu kirittää yrityksiä aidosti parempiin suorituksiin. Sen huomaan hyvin työmaakäyntien yhteydessä, organisaatiot ovat valmistautuneet työmaiden esittelyyn huolella ja yrityksillä on vahva tahtotila menestyä kisassa. Vuoden Työmaa on merkittävä meriitti yritykselle näkyvyyden ja imagon kannalta ja varmaan kirittää tekijöitä osallistuvan yrityksen sisälläkin.

Vuoden Työmaa -kilpailun voittaja julkistetaan Rakennuslehti Awardseissa torstaina 11.10. klo 17

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vuoden Työmaa -kilpailun raadin puheenjohtaja toimitusjohtaja Hannu Järveläinen RKL: Kilpailu kirittää niin yrityksiä kuin tekijöitä”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi