Tämän vuoden toukokuun alussa Pintos ilmoitti useiden miljoonien investoinnista. Kuva: Merja Mannila

Pintos lisää omaa tuotekehitystä – ”Tämä on oikea hetki”

Toimitusjohtajan mukaan yritys haluaa olla ajoissa liikkeellä oman toiminnan kehittämisessä.

Kirjoittaja(t) Timo Sormunen

Raudoitteita, betonivalutarvikkeita sekä rakentamisen kiinnikkeitä toimittavan Pintoksen vuosi päätyi selkeästi plussalle, vaikka rakentamisen kuumin suhdanne alkoikin osoittaa viime vuoden loppua kohden selkeitä jäähtymisen merkkejä.

Pintos Group työllisti viime vuonna noin 150 henkilöä ja ylsi runsaan 60 miljoonan euron liikevaihtoon. Toimitusjohtaja Tuomas Peren mukaan oman lisävärinsä toivat heittelehtivät raaka-aineiden hinnat sekä alati tiukemmaksi käyvä kilpailu etenkin Baltian suunnasta.

”Raaka-ainehintojen sahauksesta on tullut viime vuosina osa arkea. Toki Yhdysvaltain, Kiinan ja EU:n tullinokittelu on lisännyt entisestään epävarmuutta.”

Vuonna 1956 perustettu Pintos on tunnettu raudoitusverkoista ja nauloista, mutta repertuaaria on laajennettu tasaisin askelin asiakkaiden tarpeiden mukaan. Viimeksi listalle ovat tulleet CLT- ja muissa massiivipuurakenteissa käytettävät kiinnitystarvikkeet. Konserniin kuuluvat Pintoksen lisäksi Pintopuu ja Pintos Svenska. Pari vuotta sitten yhtiöryppääseen ostettiin myös betonirakentamisen tarvikkeista tunnettu Okaria.

Peren mukaan yhtiöstä rakennetaan entistä selkeämmin alan ratkaisutoimittajaa, jonka toiminta ei lepää yksittäisten tuotteiden varassa. Tästä kertovat myös viimeisimmät rekrytoinnit, joilla on vahvistettu omaa tuotekehitystä.

”Markkina näyttää hieman tasaantuvan, mutta pysyvän edelleen varsin hyvällä tasolla. Siksi tämä on oikea hetki panostaa uusiin tuotteisiin ja palveluihin sekä oman toiminnan terävöittämiseen”, Pere toteaa.

”Rakennusalalla on hieman helmasyntinä, että hyvässä suhdanteessa painetaan täysillä töitä ja oman toiminnan kehittäminen jää helposti sivuosaan. Me aiomme olla ajoissa liikkeellä.”

Tämän vuoden toukokuun alussa Pintos ilmoitti useiden miljoonien investoinnista. Rauman Lapin tehdasalueelle rakennetaan erikoisraudoitteiden tuotantohalli ja valmistuslinja. Halli valmistuu vielä tänä vuonna.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pintos lisää omaa tuotekehitystä – ”Tämä on oikea hetki””

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi