INFRA ry:n työmarkkinapäällikkö Tiina Olin vastaa INFRAn työmarkkinatoiminnasta ja vetää INFRAn lakitiimiä. Vapaa-ajalla Tiina viihtyy luonnossa ja valokuvaa auringonlaskuja. Kuva: Tiina Olinin kotialbumi
Järjestöjulkaisu

Kolme pointtia

Osaajapula ei ratkea pelkästään koulutusten vetovoimaa lisäämällä – miten infrarakentamisen valinneet myös jäävät alalle, Tiina Olin?

Kirjoittaja(t)

1.

Nuoret työntekijät jäävät alalle, jos he kokevat työn mielekkääksi. Siinä auttaa mukava ja kannustava työyhteisö sekä hyvä johtaminen. Hyvä johtaminen vaatii yrityksissä aktiivisia toimenpiteitä, mutta sitä voi osoittaa hyvinkin arkisilla teoilla kuten keskustelemalla, kuuntelemalla ja olemalla läsnä. Hyvä johtaminen edistää työhön sitoutumista ja työntekijöiden hyvinvointia. Sitoutuneet ja hyvinvoivat työntekijät viihtyvät työssään ja samalla myös työskentelevät tuottavasti.

2.

Kun nuori työntekijä aloittaa, erityistä huomiota kannattaa kiinnittää perehdyttämiseen. Työntekijän on päästävä kiinni työhön ja sisälle työyhteisöön. On tärkeää, että nuorella on joku, joka ohjaa ja neuvoo ja jolta voi kysyä. Kannustus ja avoin palaute auttavat myös kehittymään työssä.

3.

Kannustava palkkaus on yksi hyvä syy jäädä alalle. Palkkauksen tulisi olla sellainen, että sen perusteina ovat paitsi työntekijän osaaminen, pätevyys ja työn vaativuus, myös työn tuloksellisuus. Työntekijän työmotivaatio paranee, kun hänellä on mahdollisuus vaikuttaa omaan palkkaansa hyvällä työsuorituksella. Kun työn tuloksellisuus näkyy palkassa, se kannustaa työntekijää lisäämään tuottavuutta. Silloin yrityskin menestyy – ja kaikki voittavat.

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi