”Maailmalla liikkuessa oppii arvostamaan suomalaista infraa. Meillä on maailman parhaat hiekkatiet”, kartanlukija Reeta Hämäläinen sanoo. Kuva: Marko Mäkinen
Järjestöjulkaisu

Ei päivää ilman infraa – kartturi arvostaa Suomen teitä

Reeta Hämäläinen ottaa tuntumaa suomalaiseen infraan niin kartanlukijana kuin ratsastajana. Yllättävääkin vertailupintaa löytyy maailmalta.

Kirjoittaja(t)

1

Infraa ei tule ajatelleeksi niin kauan kuin se toimii. Mitä enemmän matkustan rallin takia, sitä enemmän arvostan suomalaista infraa. Juuri nyt asia on mielessä valmistautuessani kisamatkalle Japaniin.

2

Maailmalla infran tärkeyden huomaa. Kaikkialla ei ole viemäröintiä tai salaojia, ja sateella tulvivat rallireitit voivat yllättää.

3

Puhdas vesi on Suomessa arkea! Kisamatkoilla hanasta voi tulla ruskeaa tai vain kylmää vettä tai ei vettä ollenkaan.

4

Arvostan sitä, että Suomesta löytyy paljon kunnossapidettyjä hiekkateitä, koska liikun paljon hevosten kanssa luonnossa. Arvostan myös hoidettuja maisema-alueita, puistoja ja viheralueita.

5

Rallin näkökulmasta suomalaiset hiekkatiet ovat ihan omaa luokkaansa. On hienoa, että kisojen jälkeen tiet kunnostetaan vähintään yhtä hyvää kuntoon kuin ne olivat ennen kisoja.

6

Autoilen paljon melkein päivittäin. Liikkumista nopeuttaa se, että Helsingistä poispäin menevät moottoritiet ja Kehätiet toimivat hyvin ruuhka-aikoinakin – kiitos hyvin suunniteltujen liikenneyhteyksien.

7

Pidän siitä, että voin valita joko moottoritien tai maisemareitin melkein mihin tahansa päin Suomea ajaessa. Itse valitsen pienemmän mutkatien aina, kun se on mahdollista.


Rallinuotit tunteva kartanlukija Reeta Hämäläinen kilpailee Emil Lindholmin kanssa rallin WRC2-luokassa. Kaksikko varmisti maailmanmestaruuden kauden viimeisessä osakilpailussa Japanissa marraskuussa. Ralliuransa lisäksi Reeta on entinen kilpatason kouluratsastaja, joka harrastaa edelleen hevosia.

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi