YIT on Rakennuslehden lukijapaneelin mielestä Suomen kiinnostavin rakennusyhtiö. Kuva: Anne Kurki

Suomen kiinnostavimmat rakennusliikkeet ovat YIT, Lehto Group ja SRV

Rakennuslehden lukijoiden mielestä Suomen kiinnostavin rakennusliike on tällä hetkellä YIT.  Se sai Rakennuslehden lukijapaneelilta 39 prosenttia äänistä.

Kirjoittaja(t) Tapio Kivistö

Panelisteja pyydettiin valitsemaan kiinnostavin yhtiö ja valmiina vaihtoehtoina oli Suomen 13 suurinta rakennusyhtiötä Rakennuslehden Suurimmat-listauksen mukaisessa järjestyksessä. Lisäksi panelistit saivat esittää omia ehdotuksiaan kiinnostavimmista yhtiöistä.

YIT oli kyselyssä ylivoimainen, sillä kakkoseksi tullut Lehto Group sai äänen 13 prosentilta vastaajista ja kolmanneksi sijoittunut SRV 9 prosentilta.

Fuusio kiinnostaa

Panelistit pystyivät myös kommentoimaan valintaansa. YIT:n kohdalla korostuivat yrityksen suuruus ja siihen liittyen myös tuore yhdistyminen Lemminkäisen kanssa. ”Iso ja yhdistymisen aiheuttamat muutokset kiinnostavat”, kommentoi eräs panelisteista. ”Kaksi suurta yhtiötä yhdistynyt. Kiinnostava seurata miten yhteistyö sujuu”, arvioi toinen vastaaja.

Odotukset fuusiosta ovat selvästi suuret: ”Selkeästi Suomen suurin rakennusliike. Fuusio Lemminkäisen kanssa voi muuttaa rakennusmarkkinaa Suomessa ja Pohjoismaissa”, kirjoitti yksi vastaajista. ”Kiinnostaa nähdä kehitys yrityskaupan jälkeen. Onnistuuko vai tuleeko mammutti.”

Monen vastaajan mielestä yrityksellä on käynnissä mielenkiintoisia suuria hankkeita ja ylipäätään monipuolisia projekteja. Helsingin Pasilaan nouseva jättimäinen Tripla mainittiin vastauksissa moneen kertaan. YIT:tä arvostettiin myös esimerkiksi sen vuoksi, että yhtiö käyttää uusinta tekniikkaa.

YIT:n viestintäjohtajan Hanna Malmivaaran haastattelun yhtiön brändinhallinnasta voit lukea täältä.

Lehdon toimintamalli toimii

Kakkoseksi noussutta Lehto Groupia kehuttiin vapaissa kommenteissa kovasta kasvusta ja tuotantotavasta. ”Toimintamalli on poikkeuksellinen ja siksi kiinnostava”, kommentoi eräs vastaaja. Toinen kiitteli ”kokonaisvaltaista konseptia”.

Kolmanneksi sijoittunutta SRV:tä puolestaan kiitettiin ”hienoista projekteista” ja sitä pidettiin ihmisläheisenä yhtiönä. Myös toimintamalli sai mainintoja vapaissa vastauksissa.

Neljänneksi lukijapaneelin arvioinnissa sijoittunut Fira ohitti listalla monta liikevaihdoltaan isompaa yhtiötä.  Syynä nousuun oli esimerkiksi se, että yhtiö on vastaajien mielestä ”aktiivinen alan kehittäjä, joka ei keskity pelkästään liikevoiton maksimointiin”. Innovatiivisuutta ja uusia ideoita kiitettiin muutoinkin.

Rakennuslehden lukijapaneelikyselyn on toteuttanut tutkimusyhtiö IRO Research. Paneeliin on rekrytoitu yhteensä noin 500 Rakennuslehden lukijaa. Heille esitetään kuukauden kahden välein Rakennuslehteen ja rakennusalaan liittyviä kysymyksiä, joihin panelistit vastaavat netin kautta. Yksittäiseen kyselyyn osallistuu tyypillisesti noin 150 vastaajaa.

”Tämä ryhmä edustaa hyvin Rakennuslehden lukijoita ja kysely kertoo varsin luotettavasti, mitä lukijat ajattelevat. Tulokset kertovat myös yleisemmin suomalaisten rakennusalan koulutettujen asiantuntijoiden näkemyksistä”, sanoo asiakkuusjohtaja Sylva Vahtera IROsta.

Lisää paneelista voit lukea täältä.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Suomen kiinnostavimmat rakennusliikkeet ovat YIT, Lehto Group ja SRV”

  1. Pitää muistaa, että rakennusliikkeen kiinnostavuus yhtiönä on eri asia kuin kiinnostavuus työnantajana. Työntekijän kannalta uusi YIT konserni on semmoisessa myllerryksessä, että varmasti kiinnostaa asia alalla yleisesti, ei välttämättä työnantajana. Sen verran tuostakin yrityksestä porukkaan tajunnut lähteä ihan omatoimisesti…

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi